Provencaalse gesprekken met Etienne Vermeersch

Prijs € 24,95

Uitverkocht

Willy Weyns

Paperback | November 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Etienne Vermeersch was in 2012 de zomergast op de 'rando-filo', een wandel- en filosofieweek in de Provence, jaarlijks georganiseerd door Leaudelure in de vallei van de Jabron.Gastheer Willy Weyns en de vijftien deelnemers vuurden gedurende vijf dagen vragen af op de filosoof, over (actuele) thema's die hen nauw aan het hart liggen: wetenschap en pseudowetenschap, ethiek en bio-ethiek, de financieel-economische crisis, de zesde staatshervorming, multiculturaliteit en fundamentalisme, religiositeit, de actualiteit van de mensenrechten en van de verlichting en ook het probleem van de vrije wil.De inleidende exposés van Etienne Vermeersch waren zoals verwacht uitermate boeiend, de discussies intens en verrijkend. Dit boek is een neerslag van deze Provençaalse gesprekken, waarvan de ernst geregeld onderstreept werd met een donderende lach. Het werd gerealiseerd opdat u als lezer mee zou kunnen genieten, alsof u er zelf bij was.Willy Weyns werkte tien jaar in het Europees Parlement en organiseert de Consensus Conferenties met lekenpanels, over genetisch gemodificeerde organismen, het menselijk brein en klimaatverandering voor het Vlaams Parlement te Brussel. Hij is beeldend kunstenaar en is onder meer lid van 'Worldviews' van de Gentse filosoof wijlen Leo Apostel, van de Federale Raad voor Duurzame Ontwikkeling (FRDO) en van de Club van Rome (CoR).Etienne Vermeersch is filosoof, ethicus, klassiek filoloog, scepticus en opiniemaker. Hij is emeritus-hoogleraar en ere-vicerector aan de Universiteit Gent. Vermeersch is een van de wegbereiders van de abortuswet en de euthanasiewet in België en is gewezen voorzitter van de 'Commissie Vermeersch' die in 1998 vanuit de Belgische politiek werd opgericht om de vluchtelingenproblematiek op een ethisch verantwoorde wijze aan te pakken. Vermeersch werd in 2008 door 100 prominente Vlamingen (voor- en tegenstanders) uitgeroepen tot de meest invloedrijke Vlaamse intellectueel.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Willy Weyns
Uitgever
VUBPRESS
ISBN
9789057182709
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2013
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Etienne Vermeersch was in 2012 de zomergast op de 'rando-filo', een wandel- en filosofieweek in de Provence, jaarlijks georganiseerd door Leaudelure in de vallei van de Jabron.

Gastheer Willy Weyns en de vijftien deelnemers vuurden gedurende vijf dagen vragen af op de filosoof, over (actuele) thema's die hen nauw aan het hart liggen: wetenschap en pseudowetenschap, ethiek en bio-ethiek, de financieel-economische crisis, de zesde staatshervorming, multiculturaliteit en fundamentalisme, religiositeit, de actualiteit van de mensenrechten en van de verlichting en ook het probleem van de vrije wil.

De inleidende exposés van Etienne Vermeersch waren zoals verwacht uitermate boeiend, de discussies intens en verrijkend. Dit boek is een neerslag van deze Provençaalse gesprekken, waarvan de ernst geregeld onderstreept werd met een donderende lach. Het werd gerealiseerd opdat u als lezer mee zou kunnen genieten, alsof u er zelf bij was.

Willy Weyns werkte tien jaar in het Europees Parlement en organiseert de Consensus Conferenties met lekenpanels, over genetisch gemodificeerde organismen, het menselijk brein en klimaatverandering voor het Vlaams Parlement te Brussel. Hij is beeldend kunstenaar en is onder meer lid van 'Worldviews' van de Gentse filosoof wijlen Leo Apostel, van de Federale Raad voor Duurzame Ontwikkeling (FRDO) en van de Club van Rome (CoR).

Etienne Vermeersch is filosoof, ethicus, klassiek filoloog, scepticus en opiniemaker. Hij is emeritus-hoogleraar en ere-vicerector aan de Universiteit Gent. Vermeersch is een van de wegbereiders van de abortuswet en de euthanasiewet in België en is gewezen voorzitter van de 'Commissie Vermeersch' die in 1998 vanuit de Belgische politiek werd opgericht om de vluchtelingenproblematiek op een ethisch verantwoorde wijze aan te pakken. Vermeersch werd in 2008 door 100 prominente Vlamingen (voor- en tegenstanders) uitgeroepen tot de meest invloedrijke Vlaamse intellectueel.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Willy Weyns
Uitgever
VUBPRESS
ISBN
9789057182709
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2013
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99