Pronck & Prael - Sits in Nederland

Hoe Indiase sits het Nederlandse leven veranderde

Prijs € 29,95

Levertijd: 1-2 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Winnifred de Vos

Hardback | Januari 2019 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De stoffen en kunstvoorwerpen die de V.O.C. via ruilhandel meebracht vanuit Aziatische gebieden veranderden het (klein)burgerlijke Hollandse bestaan ingrijpend. De exotische, Indiase sits bleek het 'goud' van de 17de eeuw. De ontdekking van de exclusieve schoonheid en kwaliteit van deze handbeschilderde 'cattoenen' had verstrekkende gevolgen. De sobere Hollandse samenleving kreeg kleur en fantasie: eerst werd het interieur versierd met sitsen, daarna volgden 200 jaar lang modetoepassingen en ten slotte bleven de stoffen bewaard in onze streekdrachten. De welvaart en de technische ontwikkelingen van de Gouden Eeuw, de wereldwijde ontdekkingen, de groeiende interesse voor Aziatische kunst, Chinees porselein, wetenschap en filosofie veranderden gelijktijdig de mentaliteit én onze toekomst. 'Pronck & Prael' is rijk geïllustreerd en beschrijft een fascinerend tijdsbeeld aan de hand van een onnavolgbaar ambacht met tijdloze schoonheid. Want de productie van sits is hervat, machinaal, maar ook in kleine Indiase ateliers. Quilters, decorateurs en kledingontwerpers werken wereldwijd opnieuw met sits!

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Winnifred de Vos
Uitgever
Waanders Uitgevers
ISBN
9789462621763
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Januari 2019
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192

Beschrijving

De stoffen en kunstvoorwerpen die de V.O.C. via ruilhandel meebracht vanuit Aziatische gebieden veranderden het (klein)burgerlijke Hollandse bestaan ingrijpend. De exotische, Indiase sits bleek het 'goud' van de 17de eeuw. De ontdekking van de exclusieve schoonheid en kwaliteit van deze handbeschilderde 'cattoenen' had verstrekkende gevolgen. De sobere Hollandse samenleving kreeg kleur en fantasie: eerst werd het interieur versierd met sitsen, daarna volgden 200 jaar lang modetoepassingen en ten slotte bleven de stoffen bewaard in onze streekdrachten. De welvaart en de technische ontwikkelingen van de Gouden Eeuw, de wereldwijde ontdekkingen, de groeiende interesse voor Aziatische kunst, Chinees porselein, wetenschap en filosofie veranderden gelijktijdig de mentaliteit én onze toekomst.

'Pronck & Prael' is rijk geïllustreerd en beschrijft een fascinerend tijdsbeeld aan de hand van een onnavolgbaar ambacht met tijdloze schoonheid. Want de productie van sits is hervat, machinaal, maar ook in kleine Indiase ateliers. Quilters, decorateurs en kledingontwerpers werken wereldwijd opnieuw met sits!

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Winnifred de Vos
Uitgever
Waanders Uitgevers
ISBN
9789462621763
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Januari 2019
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99