Project Canvas

samen naar de kern van je project

Prijs € 39,50

Niet beschikbaar

Rudy Kor, Jos Bos, Björn Prevaas, Theo van der Tak

Hardback | September 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Project CanvasHulpmiddel om op een creatieve manier de hoofdlijnen van een beoogd project zichtbaar te maken.In de afgelopen jaren hebben projectleiders en opdrachtgevers al veel ervaring opgedaan met het maken van hun 'startdocument' of 'project contract'. Voordat je een gedetailleerd projectcontract maakt kan je beter met een Project Canvas samen in korte bewoordingen de kern van je project zichtbaar maken. Want als je niet oppast is al veel werk verzet zonder dat er eigenlijk op hoofdlijnen duidelijkheid is over nut en noodzaak van het beoogde project.Ook de manier van vastleggen, een stapel teksten in A4, nodigt niet echt uit tot discussie. Visueel kan het dus beter. Vandaar het idee om een Project Canvas te ontwerpen. Een eenvoudig en aantrekkelijk hulpmiddel om samen met betrokkenen een project vorm te geven. Hierin kunnen de antwoorden op de belangrijkste vragen op hoofdlijnen beantwoord worden. Het Project Canvas geeft een helder beeld van de essenties van een project. Het vormt de basis voor besluitvorming door de opdrachtgever over het starten van het project. En als besloten is tot doorgaan, dan vormt het Project Canvas de basis voor bijvoorbeeld het projectcontract, het projectplan of de Project Initiatie Documentatie (PID). Vooral de projectmanager, projectleider, deelprojectleider en het projectteam zullen praktisch houvast vinden in het werken met het Project Canvas. Zij zijn in eerste instantie verantwoordelijk voor de vormgeving van het project.Welke methode zij ook hanteren (Projectmatig Werken, Projectmatig Creëren, PRINCE2, AgilePM, PMBoK of anders), vanuit elke benadering is het canvas bruikbaar.Project Canvas in kernwoorden: interactie, co-creatie, visualiseren, motivatie, gemeenschappelijke taal, pro-activiteit, open dialoog, eigenaarschap en samenhangend beeld.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Rudy Kor, Jos Bos, Björn Prevaas, Theo van der Tak
Uitgever
Vakmedianet Management B.V.
ISBN
9789462761117
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2016
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160

Beschrijving

Project Canvas
Hulpmiddel om op een creatieve manier de hoofdlijnen van een beoogd project zichtbaar te maken.
In de afgelopen jaren hebben projectleiders en opdrachtgevers al veel ervaring opgedaan met het maken van hun 'startdocument' of 'project contract'. Voordat je een gedetailleerd projectcontract maakt kan je beter met een Project Canvas samen in korte bewoordingen de kern van je project zichtbaar maken. Want als je niet oppast is al veel werk verzet zonder dat er eigenlijk op hoofdlijnen duidelijkheid is over nut en noodzaak van het beoogde project.

Ook de manier van vastleggen, een stapel teksten in A4, nodigt niet echt uit tot discussie. Visueel kan het dus beter. Vandaar het idee om een Project Canvas te ontwerpen. Een eenvoudig en aantrekkelijk hulpmiddel om samen met betrokkenen een project vorm te geven. Hierin kunnen de antwoorden op de belangrijkste vragen op hoofdlijnen beantwoord worden. Het Project Canvas geeft een helder beeld van de essenties van een project. Het vormt de basis voor besluitvorming door de opdrachtgever over het starten van het project.

En als besloten is tot doorgaan, dan vormt het Project Canvas de basis voor bijvoorbeeld het projectcontract, het projectplan of de Project Initiatie Documentatie (PID). Vooral de projectmanager, projectleider, deelprojectleider en het projectteam zullen praktisch houvast vinden in het werken met het Project Canvas. Zij zijn in eerste instantie verantwoordelijk voor de vormgeving van het project.
Welke methode zij ook hanteren (Projectmatig Werken, Projectmatig Creëren, PRINCE2, AgilePM, PMBoK of anders), vanuit elke benadering is het canvas bruikbaar.

Project Canvas in kernwoorden: interactie, co-creatie, visualiseren, motivatie, gemeenschappelijke taal, pro-activiteit, open dialoog, eigenaarschap en samenhangend beeld.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Rudy Kor, Jos Bos, Björn Prevaas, Theo van der Tak
Uitgever
Vakmedianet Management B.V.
ISBN
9789462761117
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2016
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99