Principes van databases

Prijs € 51,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

G. de Tre

Paperback | Februari 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

GUY DE TR br>Principes van databasesPrincipes van databases geeft inzicht in het uitgebreide domein van databasesystemen. Het biedt een overzicht van de database-modellen die in de praktijk het meest worden gebruikt. Daarbij besteedt de auteur bijzondere aandacht aan relationele databases en hun objectgeori?nteerde faciliteiten.Onderwerpen die in dit boek aan de orde komen zijn:ontwerp, implementatie en ontwikkeling van een database;de databasetaal SQL;toegang vanuit applicaties met behulp van APl’s;beveiliging tegen ongeoorloofd gebruik;maatregelen tegen verlies of beschadiging en technieken om een beschadigde database te herstellen.Daarnaast wordt in dit boek ingegaan op de werking van databasesystemen en behandelt de auteur het gebruik van databases met meerdere gebruikers tegelijkertijd. De afsluitende hoofdstukken gaan in op enkele meer geavanceerde databasetechnieken: datawarehousing, datamining en technieken voor gedistribueerde databasetechnologie zoals client-server-architecturen en mobiele databases. Hierbij werpt de auteur ook een blik op wat we in de nabije toekomst aan nieuwe technologie?n mogen verwachten.Principes van databases is geschreven voor iedereen die meer wil weten over databases en enigszins vertrouwd is met computers. Het is geschikt als handboek bij een inleidende cursus over databases in het hoger onderwijs en kan ook worden gebruikt als naslagwerk.Guy De Tr s docent aan de faculteit Ingenieurswetenschappen van de Universiteit Gent. Hij doceert er de opleidingsonderdelen databases, databasetechnologie, informatiebeheer en databases voor het beheer van imperfecte informatie. Daarnaast heeft hij praktijk ervaring als consultant bij diverse grote databaseprojecten.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
G. de Tre
Uitgever
Pearson Benelux B.V.
ISBN
9789043013024
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2007
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
424

Beschrijving

GUY DE TR br>Principes van databases
Principes van databases geeft inzicht in het uitgebreide domein van databasesystemen. Het biedt een overzicht van de database-modellen die in de praktijk het meest worden gebruikt. Daarbij besteedt de auteur bijzondere aandacht aan relationele databases en hun objectgeori?nteerde faciliteiten.
Onderwerpen die in dit boek aan de orde komen zijn:
ontwerp, implementatie en ontwikkeling van een database;
de databasetaal SQL;
toegang vanuit applicaties met behulp van APl’s;
beveiliging tegen ongeoorloofd gebruik;
maatregelen tegen verlies of beschadiging en technieken om een beschadigde database te herstellen.
Daarnaast wordt in dit boek ingegaan op de werking van databasesystemen en behandelt de auteur het gebruik van databases met meerdere gebruikers tegelijkertijd. De afsluitende hoofdstukken gaan in op enkele meer geavanceerde databasetechnieken: datawarehousing, datamining en technieken voor gedistribueerde databasetechnologie zoals client-server-architecturen en mobiele databases. Hierbij werpt de auteur ook een blik op wat we in de nabije toekomst aan nieuwe technologie?n mogen verwachten.
Principes van databases is geschreven voor iedereen die meer wil weten over databases en enigszins vertrouwd is met computers. Het is geschikt als handboek bij een inleidende cursus over databases in het hoger onderwijs en kan ook worden gebruikt als naslagwerk.
Guy De Tr s docent aan de faculteit Ingenieurswetenschappen van de Universiteit Gent. Hij doceert er de opleidingsonderdelen databases, databasetechnologie, informatiebeheer en databases voor het beheer van imperfecte informatie. Daarnaast heeft hij praktijk ervaring als consultant bij diverse grote databaseprojecten.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
G. de Tre
Uitgever
Pearson Benelux B.V.
ISBN
9789043013024
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2007
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
424

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99