Praktische verloskunde

Prijs € 56,95

Uitverkocht

Marianne Prins, Jos van Roosmalen, Sicco Scherjon, Yvonne Smit

Paperback | Juli 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In het medische vakgebied neemt de verloskunde een unieke plaats in. De verloskundige zorgverlener behandelt immers niet alleen afwijkingen en ziekten, maar begeleidt ook een ongecompliceerd proces. Een belangrijke taak daarbij is het bevorderen van het welzijn van moeder en kind. Een groot deel van dit boek is dan ook gewijd aan de begeleiding van een ongecompliceerde zwangerschap, baring en kraamperiode. Onderwerpen die aan de orde komen zijn onder meer counseling bij screening en diagnostiek, borstvoeding en anticonceptie. Verder is er aandacht voor de acute verloskunde en problemen bij de neonaat in de eerste levensweek. Daarnaast besteedt het boek aandacht aan risicobeoordeling en begeleiding van de gecompliceerde zwangerschap, baring en kraamperiode. De laatste inzichten zijn opgenomen. In deze dertiende, herziene druk zijn ook hoofdstukken over de verloskundige organisatie en het samenwerken in de verloskunde toegevoegd.Praktische verloskunde is een goede handleiding voor de zorgverlener in de eerste- en tweedelijns verloskunde: de verloskundige, de huisarts, en zij die in opleiding zijn voor deze beroepen. Daarmee is het boek ook geschikt voor studenten geneeskunde en arts-assistenten in opleiding.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Marianne Prins, Jos van Roosmalen, Sicco Scherjon, Yvonne Smit
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036804462
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2014
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
418

Beschrijving

In het medische vakgebied neemt de verloskunde een unieke plaats in. De verloskundige zorgverlener behandelt immers niet alleen afwijkingen en ziekten, maar begeleidt ook een ongecompliceerd proces. Een belangrijke taak daarbij is het bevorderen van het welzijn van moeder en kind. Een groot deel van dit boek is dan ook gewijd aan de begeleiding van een ongecompliceerde zwangerschap, baring en kraamperiode.

Onderwerpen die aan de orde komen zijn onder meer counseling bij screening en diagnostiek, borstvoeding en anticonceptie. Verder is er aandacht voor de acute verloskunde en problemen bij de neonaat in de eerste levensweek. Daarnaast besteedt het boek aandacht aan risicobeoordeling en begeleiding van de gecompliceerde zwangerschap, baring en kraamperiode. De laatste inzichten zijn opgenomen. In deze dertiende, herziene druk zijn ook hoofdstukken over de verloskundige organisatie en het samenwerken in de verloskunde toegevoegd.

Praktische verloskunde is een goede handleiding voor de zorgverlener in de eerste- en tweedelijns verloskunde: de verloskundige, de huisarts, en zij die in opleiding zijn voor deze beroepen. Daarmee is het boek ook geschikt voor studenten geneeskunde en arts-assistenten in opleiding.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Marianne Prins, Jos van Roosmalen, Sicco Scherjon, Yvonne Smit
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036804462
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2014
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
418

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99