Praktische psychologie voor leren en onderwijzen

Prijs € 36,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

G. Ablas, R. Heinstra, H. van de Sande

Hardback | Maart 2006 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Praktische psychologie voor leren en onderwijzen is geschreven voor leraren en ander onderwijspersoneel in opleiding, voor opleiders en leraren die participeren in opleidingstaken en voor onderwijsbegeleiders die een rol hebben in de voortgaande professionalisering van het beroep.Bij de samenstelling van dit boek is gekozen voor psychologische theorie die de docent inzicht verschaffen in de eigen manier van werken, hoe die manier van werken wordt be loed door alles wat er in de klas of groep gebeurt en door de gekozen 'schoolconcepten'.Dat inzicht kan helpen om een leeromgeving te scheppen die leerlingen in staat stelt om prettig met medeleerlingen en leerkracht om te gaan en om optimaal te kunnen presteren.Theorie wordt afgewisseld met praktijkvoorbeelden. Opdrachten bij elk hoofdstuk nodigen uit tot gerichte observatie van praktijksituaties. Daardoor kan herkenning van de beschreven psychologische processen plaatsvinden. Ook is aangegeven hoe de theoretische kennis en de inzichten die daaruit voortvloeien in praktisch handelen zijn om te zetten.Nieuw is ook de praktijkgerichte module. Die maakt het goed mogelijk om studenten competentiegericht en zelfstandig met de leerstof te laten werken als basis voor de stageopdrachten.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
G. Ablas, R. Heinstra, H. van de Sande
Uitgever
Noordhoff Uitgevers B.V.
ISBN
9789001800482
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Maart 2006
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
193

Beschrijving

Praktische psychologie voor leren en onderwijzen is geschreven voor leraren en ander onderwijspersoneel in opleiding, voor opleiders en leraren die participeren in opleidingstaken en voor onderwijsbegeleiders die een rol hebben in de voortgaande professionalisering van het beroep.
Bij de samenstelling van dit boek is gekozen voor psychologische theorie die de docent inzicht verschaffen in de eigen manier van werken, hoe die manier van werken wordt be loed door alles wat er in de klas of groep gebeurt en door de gekozen 'schoolconcepten'.
Dat inzicht kan helpen om een leeromgeving te scheppen die leerlingen in staat stelt om prettig met medeleerlingen en leerkracht om te gaan en om optimaal te kunnen presteren.
Theorie wordt afgewisseld met praktijkvoorbeelden. Opdrachten bij elk hoofdstuk nodigen uit tot gerichte observatie van praktijksituaties. Daardoor kan herkenning van de beschreven psychologische processen plaatsvinden. Ook is aangegeven hoe de theoretische kennis en de inzichten die daaruit voortvloeien in praktisch handelen zijn om te zetten.
Nieuw is ook de praktijkgerichte module. Die maakt het goed mogelijk om studenten competentiegericht en zelfstandig met de leerstof te laten werken als basis voor de stageopdrachten.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
G. Ablas, R. Heinstra, H. van de Sande
Uitgever
Noordhoff Uitgevers B.V.
ISBN
9789001800482
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Maart 2006
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
193

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99