Praktische handleiding longfunctietesten

Prijs € 44,95

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Paperback | November 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit boek levert een bijdrage aan het beter begrijpen van de longfunctie, vergroot de fysiologische kennis en helpt bij de interpretatie van de meest uitgevoerde longfunctietesten.Aan de hand van voorbeelden wordt de praktische uitvoering van deze testen/ onderzoeken beschreven.In Praktische handleiding longfunctietesten komen onderwerpen en onderzoeken aan bod, als spirometrie en flowvolume, meting van de statische longvolumes, diffusiemetingen, provocatietesten, hyperventilatietest, inspanningsonderzoek, spierkrachtmetingen, arteriële bloedgasanalyse, polysomnografisch onderzoek en operabiliteit.Naast praktische voorbeelden bevat deze uitgave ook vele tabellen en grafieken ter ondersteuning bij het duiden van de onderzoeksresultaten.Kortom, dit boek is een belangrijke bron van theorie en praktische informatie die nodig is bij het uitvoeren en interpreteren van longfunctietesten. Het ondersteunt bij de diagnostiek en behandeling van patiënten met longaandoeningen.Praktische handleiding longfunctietesten is bestemd voor huisartsen, arts-assistenten, longartsen in opleiding, fysiotherapeuten, verpleegkundigen en alle andere zorgprofessionals die hun zorgbeleid baseren op de resultaten van longfunctietesten.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036814041
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
133

Beschrijving

Dit boek levert een bijdrage aan het beter begrijpen van de longfunctie, vergroot de fysiologische kennis en helpt bij de interpretatie van de meest uitgevoerde longfunctietesten.
Aan de hand van voorbeelden wordt de praktische uitvoering van deze testen/ onderzoeken beschreven.
In Praktische handleiding longfunctietesten komen onderwerpen en onderzoeken aan bod, als spirometrie en flowvolume, meting van de statische longvolumes, diffusiemetingen, provocatietesten, hyperventilatietest, inspanningsonderzoek, spierkrachtmetingen, arteriële bloedgasanalyse, polysomnografisch onderzoek en operabiliteit.
Naast praktische voorbeelden bevat deze uitgave ook vele tabellen en grafieken ter ondersteuning bij het duiden van de onderzoeksresultaten.
Kortom, dit boek is een belangrijke bron van theorie en praktische informatie die nodig is bij het uitvoeren en interpreteren van longfunctietesten. Het ondersteunt bij de diagnostiek en behandeling van patiënten met longaandoeningen.
Praktische handleiding longfunctietesten is bestemd voor huisartsen, arts-assistenten, longartsen in opleiding, fysiotherapeuten, verpleegkundigen en alle andere zorgprofessionals die hun zorgbeleid baseren op de resultaten van longfunctietesten.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036814041
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
133

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99