Praktisch procesmanagement in projecten

Bijeenbrengen van belangen en sturen op samenwerking in complexe projecten

Prijs € 25,95

Levertijd: 1-2 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Caroline Kuijper

Paperback | Maart 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Praktisch procesmanagement in projecten is een boek voor (project) managers, opdrachtgevers, en professionals die meer van procesmanagement of procesregie willen weten. Centraal staat de eerste fase van complexe projecten, met een ingewikkeld krachtenveld en krachtenspel. Hoe kunnen verwachtingen, percepties en belangen van partijen op één lijn worden gebracht zodat uitvoering mogelijk wordt? Welke aanpak is dan aan de orde en waarop kunt u sturen? Procesmanagement is een leiderschapsstijl die vraagt om competenties als omgevingssensitiviteit en verbindend vermogen. Dit boek geeft antwoord op vragen als:*Wanneer is procesmanagement zinvol en nodig?*Wat is het verschil tussen projectgericht en procesgericht handelen?*Welke stappen kunt u zetten om processen te versnellen?*Zijn er modellen en theorieën die daarbij behulpzaam zijn?*Welke competenties heeft een procesregisseur nodig?De nadruk in dit boek ligt op praktische handvatten in het omgaan met mensen die een belang hebben of denken te hebben bij een complex project. Drie praktijkverhalen bevatten 'best practices' van procesregisseurs. Dit boek vormt een logisch vervolg op de boeken Praktisch Projectmanagement 1 en 2, geschreven door Ten Gevers en Tjerk Zijlstra, collega's van de auteur. Caroline Kuijper is psycholoog. Als trainer en coach werkt zij al geruime tijd bij NIMO Project Management Instituut. Haar belangstelling gaat uit naar gedrag, houding en drijfveren van mensen. Procesmanagement vraagt veel psychologisch inzicht. De kennis en vaardigheden die daarvoor nodig zijn, deelt zij graag met mensen die tot taak hebben ingewikkelde opdrachten tot een succes te maken.De serie The Project House omvat schriftelijke en digitale uitgaven gericht op educatie en professionalisering van project- en programmamanagement, zoals praktijkboeken, speciale uitgaven en leermaterialen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Caroline Kuijper
Uitgever
PTG Uitgevers
ISBN
9789491490019
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
132

Beschrijving

Praktisch procesmanagement in projecten is een boek voor (project) managers, opdrachtgevers, en professionals die meer van procesmanagement of procesregie willen weten. Centraal staat de eerste fase van complexe projecten, met een ingewikkeld krachtenveld en krachtenspel. Hoe kunnen verwachtingen, percepties en belangen van partijen op één lijn worden gebracht zodat uitvoering mogelijk wordt? Welke aanpak is dan aan de orde en waarop kunt u sturen? Procesmanagement is een leiderschapsstijl die vraagt om competenties als omgevingssensitiviteit en verbindend vermogen.

Dit boek geeft antwoord op vragen als:
*Wanneer is procesmanagement zinvol en nodig?
*Wat is het verschil tussen projectgericht en procesgericht handelen?
*Welke stappen kunt u zetten om processen te versnellen?
*Zijn er modellen en theorieën die daarbij behulpzaam zijn?
*Welke competenties heeft een procesregisseur nodig?

De nadruk in dit boek ligt op praktische handvatten in het omgaan met mensen die een belang hebben of denken te hebben bij een complex project. Drie praktijkverhalen bevatten 'best practices' van procesregisseurs. Dit boek vormt een logisch vervolg op de boeken Praktisch Projectmanagement 1 en 2, geschreven door Ten Gevers en Tjerk Zijlstra, collega's van de auteur. Caroline Kuijper is psycholoog. Als trainer en coach werkt zij al geruime tijd bij NIMO Project Management Instituut. Haar belangstelling gaat uit naar gedrag, houding en drijfveren van mensen. Procesmanagement vraagt veel psychologisch inzicht. De kennis en vaardigheden die daarvoor nodig zijn, deelt zij graag met mensen die tot taak hebben ingewikkelde opdrachten tot een succes te maken.

De serie The Project House omvat schriftelijke en digitale uitgaven gericht op educatie en professionalisering van project- en programmamanagement, zoals praktijkboeken, speciale uitgaven en leermaterialen.


Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Caroline Kuijper
Uitgever
PTG Uitgevers
ISBN
9789491490019
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
132

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99