Praktijkgericht onderzoek in zorg en welzijn

Prijs € 29,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

F. Migchelbrink

Hardback | Juli 2006 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een praktijk georiënteerd boek over bruikbare en praktijkgerichte onderzoeksmethoden en -technieken in welzijnszorg en gezondheidszorg was lang niet voorhanden. De noodzaak ervan lijdt echter geen twijfel. Dit boek is een geheel herziene versie van het eerder verschenen Praktijkgericht onderzoek in zorg en welzijn.Beroepsbeoefenaren in welzijn en gezondheidszorg komen niet alleen steeds meer in aanraking met onderzoek, zij verrichten steeds vaker zelf onderzoek in hun beroepspraktijk. In het hoger beroepsonderwijs is praktijkgericht onderzoek dan ook meestal onderdeel van de reguliere onderwijsprogramma's. Op gestructureerde wijze worden in dit boek bruikbare en praktijkgerichte onderzoeksmethoden en -technieken beschreven.Dit boek is uitermate geschikt voor studenten in zorg en welzijn, hun begeleiders en beroepsbeoefenaars. Door de heldere opbouw kan het boek ook gehanteerd worden als naslagwerk voor mensen die praktijkgericht onderzoek doen, of ermee in aanraking komen.Deel 1: Concepten en oriëntaties In dit deel komen conceptuele begrippen en opvattingen met betrekking tot praktijkgericht onderzoek aan de orde. Een plaatsbepaling van praktijkgericht onderzoekDeel 2: Basisactiviteiten Dit deel gaat over de activiteiten die verricht moeten worden in een onderzoeksproject.Deel 3: Typen praktijkgericht onderzoekIn dit deel komen gedachtegangen, ideeën en richtlijnen voor het opzetten en uitvoeren van verschillende vormen van praktijkgericht onderzoek aan de orde. Deel 4: Data-verzamelingstechnieken en -analyse Dit deel bevat een instructieve en praktische beschrijving van de verschillende data-verzamelingstechnieken die in PO worden gebruikt.Deel 5: Toepassingen In dit laatste deel komen zaken als kwaliteitszorg, vraaggericht werken, innovatie, cliëntentevredenheid en monitoring aan de orde.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
F. Migchelbrink
Uitgever
SWP
ISBN
9789066657496
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 2006
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
266

Beschrijving

Een praktijk georiënteerd boek over bruikbare en praktijkgerichte onderzoeksmethoden en -technieken in welzijnszorg en gezondheidszorg was lang niet voorhanden. De noodzaak ervan lijdt echter geen twijfel. Dit boek is een geheel herziene versie van het eerder verschenen Praktijkgericht onderzoek in zorg en welzijn.

Beroepsbeoefenaren in welzijn en gezondheidszorg komen niet alleen steeds meer in aanraking met onderzoek, zij verrichten steeds vaker zelf onderzoek in hun beroepspraktijk. In het hoger beroepsonderwijs is praktijkgericht onderzoek dan ook meestal onderdeel van de reguliere onderwijsprogramma's. Op gestructureerde wijze worden in dit boek bruikbare en praktijkgerichte onderzoeksmethoden en -technieken beschreven.

Dit boek is uitermate geschikt voor studenten in zorg en welzijn, hun begeleiders en beroepsbeoefenaars. Door de heldere opbouw kan het boek ook gehanteerd worden als naslagwerk voor mensen die praktijkgericht onderzoek doen, of ermee in aanraking komen.

Deel 1: Concepten en oriëntaties
In dit deel komen conceptuele begrippen en opvattingen met betrekking tot praktijkgericht onderzoek aan de orde. Een plaatsbepaling van praktijkgericht onderzoek

Deel 2: Basisactiviteiten
Dit deel gaat over de activiteiten die verricht moeten worden in een onderzoeksproject.

Deel 3: Typen praktijkgericht onderzoek
In dit deel komen gedachtegangen, ideeën en richtlijnen voor het opzetten en uitvoeren van verschillende vormen van praktijkgericht onderzoek aan de orde.

Deel 4: Data-verzamelingstechnieken en -analyse
Dit deel bevat een instructieve en praktische beschrijving van de verschillende data-verzamelingstechnieken die in PO worden gebruikt.

Deel 5: Toepassingen
In dit laatste deel komen zaken als kwaliteitszorg, vraaggericht werken, innovatie, cliëntentevredenheid en monitoring aan de orde.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
F. Migchelbrink
Uitgever
SWP
ISBN
9789066657496
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 2006
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
266

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99