Positie en expertise van de allochtone politiemedewerker

op weg naar een volwaardigeplaats binnen de politie

Prijs € 58,79

Uitverkocht

J. Broekhuizen, J. Raven, F.M.H.M. Driessen

Paperback | Maart 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

POLITIEPolitieacademiePolice Academy of the NetherlandsPositie en expertise van de allochtone politiemedewerkerDe reeks Politiewetenschap is een uitgave van het Onderzoeksprogramma Politie & Wetenschap. Dat is een zelfstandig onderdeel van het Kenniscentrum van de Politieacademie en beoogt een stimulans te geven aan zowel de (wetenschappelijke) kennisontwikkeling op het gebied van politie en veiligheid als de daadwerkelijke benutting daarvan in praktijk, beleid en opleiding. Publicaties in de reeks betreffen in het algemeen studies met een meer theoretisch, verkennend of beschouwend karakter.De politie streeft ernaar qua personele besetting een afspiegeling te zijn van de samenleving die zij dient. In dat kader wordt sinds jaar en dag veel ge esteerd in een toename van het aantal allochtone politiemedewerkers, met meer of minder success. In de praktijk blijkt het lastig eenmaal geworven en opgeleide allochtone dienders voor de politie te behouden. Hun positie en functioneren zijn in dit onderzoek voor het eerst uitgebreid in kaart gebracht. Zowel allochtone politiemedewerkers al shun autochtone collega’s en directe chefs geven hun oordeel over het functioneren van allochtone agenten en de obstakels die zij ervaren.Uit het onderzoek komen zowel positieve als negatieve punten naar voren. Positief is dat allochtone en autochtone collega’s weinig verschillen vertonen in werkbeleving, satisfactie en werkprestaties. Bijzonder is dat allochtone politiemedewerkers, ook in de ogen van hun chefs en collega’s, specifieke expertise meebrengen door hun kennis en ervaring met allochtone culturen en omgangsvormen. Maar er zijn ook negatieve punten. Men voelt zich minder veilig en vertrouwd op het werk en men is van mening date r discriminatie is door collega’s en achterstelling bij promoties of toekenning van bijzondere of belangrijke taken.Vrij veel allochtone politiemedewerkers spelen met de gedachte de politie vroeg of laat te verlaten, omdat ze het carri perspectief onvoldoende vinden. Dat zou een gevoelig verlies voor de politie zijn en neerkomen op verspilling van gedane investeringen. De politieorganisatie zal mede daarom moeten inzetten om de negatieve punten uit de weg te ruimen. De vele positieve punten die worden beschreven vormen daarvoor een prima aangrijpingspunt.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
J. Broekhuizen, J. Raven, F.M.H.M. Driessen
Uitgever
Sdu B.V.
ISBN
9789035240742
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2007
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
232

Beschrijving

POLITIE
Politieacademie
Police Academy of the Netherlands
Positie en expertise van de allochtone politiemedewerker
De reeks Politiewetenschap is een uitgave van het Onderzoeksprogramma Politie & Wetenschap. Dat is een zelfstandig onderdeel van het Kenniscentrum van de Politieacademie en beoogt een stimulans te geven aan zowel de (wetenschappelijke) kennisontwikkeling op het gebied van politie en veiligheid als de daadwerkelijke benutting daarvan in praktijk, beleid en opleiding. Publicaties in de reeks betreffen in het algemeen studies met een meer theoretisch, verkennend of beschouwend karakter.
De politie streeft ernaar qua personele besetting een afspiegeling te zijn van de samenleving die zij dient. In dat kader wordt sinds jaar en dag veel ge esteerd in een toename van het aantal allochtone politiemedewerkers, met meer of minder success. In de praktijk blijkt het lastig eenmaal geworven en opgeleide allochtone dienders voor de politie te behouden. Hun positie en functioneren zijn in dit onderzoek voor het eerst uitgebreid in kaart gebracht. Zowel allochtone politiemedewerkers al shun autochtone collega’s en directe chefs geven hun oordeel over het functioneren van allochtone agenten en de obstakels die zij ervaren.
Uit het onderzoek komen zowel positieve als negatieve punten naar voren. Positief is dat allochtone en autochtone collega’s weinig verschillen vertonen in werkbeleving, satisfactie en werkprestaties. Bijzonder is dat allochtone politiemedewerkers, ook in de ogen van hun chefs en collega’s, specifieke expertise meebrengen door hun kennis en ervaring met allochtone culturen en omgangsvormen. Maar er zijn ook negatieve punten. Men voelt zich minder veilig en vertrouwd op het werk en men is van mening date r discriminatie is door collega’s en achterstelling bij promoties of toekenning van bijzondere of belangrijke taken.
Vrij veel allochtone politiemedewerkers spelen met de gedachte de politie vroeg of laat te verlaten, omdat ze het carri perspectief onvoldoende vinden. Dat zou een gevoelig verlies voor de politie zijn en neerkomen op verspilling van gedane investeringen. De politieorganisatie zal mede daarom moeten inzetten om de negatieve punten uit de weg te ruimen. De vele positieve punten die worden beschreven vormen daarvoor een prima aangrijpingspunt.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
J. Broekhuizen, J. Raven, F.M.H.M. Driessen
Uitgever
Sdu B.V.
ISBN
9789035240742
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2007
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
232

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 17,50
  • 24,99
  • 15,00
  • 18,99
  • 23,00
  • 22,50
  • 15,99
  • 23,99
  • 18,99