Plint Poezieservet ¿Wat is geluk¿ Rutger Kopland

Prijs € 10,50

Uitverkocht

Rutger Kopland

November 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Wat is gelukOmdat het geluk een herinnering is bestaat het geluk omdat tevens het omgekeerde het geval is,ik bedoel dit: omdat het geluk ons herinnert aan het geluk achtervolgt het ons en daarom ontvluchten wij heten omgekeerd, ik bedoel dit: dat wij het geluk zoeken omdat het zich verbergt in onze herinnering enomgekeerd, ik bedoel dit: het geluk moet ergens en ooit zijn omdat wij dit ons herinneren en dit ons herinnert.dichter: Rutger KoplandRutger Kopland (1934 - 2012) was het pseudoniem van Rutger van den Hoofdakker, emeritus-hoogleraar Biologische Psychiatrie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Naast wetenschappelijke artikelen over psychiatrie publiceerde hij essays en sinds 1966 dertien dichtbundels. Bloemlezingen uit zijn werk en vertalingen van zijn gedichten verschenen in veel landen. Kopland werd voor zijn poëzie meerdere malen onderscheiden o.a. in 1988 met de P.C. Hooftprijs voor zijn gehele oeuvre.Dit servet hoort bij ons verzamelservies 'Poëten aan tafel'. Het is lekker ruim en werd met de hand gezeefdrukt - niet aan de andere kant van de wereld maar gewoon om de hoek, bij een aardige drukker in eindhoven. De inkt is watervast. Als je het niet heter wast dan 40 graden, heb je er jarenlang plezier van.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Rutger Kopland
Uitgever
Stichting Plint
ISBN
9789059306240
Bindwijze
Publicatiedatum
November 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Wat is geluk

Omdat het geluk een herinnering is
bestaat het geluk omdat tevens
het omgekeerde het geval is,

ik bedoel dit: omdat het geluk ons
herinnert aan het geluk achtervolgt het
ons en daarom ontvluchten wij het

en omgekeerd, ik bedoel dit: dat wij
het geluk zoeken omdat het zich
verbergt in onze herinnering en

omgekeerd, ik bedoel dit: het geluk
moet ergens en ooit zijn omdat wij dit
ons herinneren en dit ons herinnert.

dichter: Rutger Kopland

Rutger Kopland (1934 - 2012) was het pseudoniem van Rutger van den Hoofdakker, emeritus-hoogleraar Biologische Psychiatrie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Naast wetenschappelijke artikelen over psychiatrie publiceerde hij essays en sinds 1966 dertien dichtbundels. Bloemlezingen uit zijn werk en vertalingen van zijn gedichten verschenen in veel landen. Kopland werd voor zijn poëzie meerdere malen onderscheiden o.a. in 1988 met de P.C. Hooftprijs voor zijn gehele oeuvre.

Dit servet hoort bij ons verzamelservies 'Poëten aan tafel'. Het is lekker ruim en werd met de hand gezeefdrukt - niet aan de andere kant van de wereld maar gewoon om de hoek, bij een aardige drukker in eindhoven. De inkt is watervast. Als je het niet heter wast dan 40 graden, heb je er jarenlang plezier van.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Rutger Kopland
Uitgever
Stichting Plint
ISBN
9789059306240
Bindwijze
Publicatiedatum
November 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 17,50
  • 21,50
  • 23,99
  • 24,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,00
  • 15,99