Peuteren en kleuteren

de breintheorie over het leren van het jonge kind

Prijs € 21,00

Uitverkocht

Betsy van de Grift

Paperback | Oktober 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

'Op het schoolplein, bij de peuters, komen ze elkaar tegen, de kinderopvang en het primair onderwijs. En het is een gespannen ontmoeting: beide sectoren hebben in hun cultuur-historische achtergrond een beladen opvatting over spelen en leren. Maar ze delen ook wat. Een wereldwijde professionalisering van het OOJK veld; de opvoeding van en onderwijs aan het jonge kind'.Peuteren en kleuteren gaat in op zowel die gespannen ontmoeting als op de professionalisering. Het biedt vervolgens een diepgaande neurowetenwetenschappelijke benadering van de bijzondere manier waarop jonge kinderen leren. Want het Jonge Kind leert anders dan het nog iets jongere kind en ook anders dan het oudere kind. En het maakt niet uit hoe wij dat nou noemen, spelen of leren, het zijn autonome leermonsters!Thema's: breinontwikkeling, zintuigen, patroonherkenning, autonoom leren versus cognitief leren, intelligentie, spel, redeneren, executieve functies, taal en rekenen. Peuteren en kleuteren is een uniek, praktijk geïnspireerd theorieboek voor de (aankomende) OOJK- professional. Het bevat een 'in-één-oogopslag-model' waarin de samenhang van de ontwikkelingsgebieden tussen 2,5 en 6 jaar zichtbaar wordt. Met APA-referenties. Betsy van de Grift werkt als onafhankelijk adviseur en publicist voor de sectoren Onderwijs en Opvoeding aan Jonge Kinderen. Zij publiceerde eerder het veel gelezen Manager van Alles, over het First Line Management in de kinderopvang en Kinderkoppie, over het kinderbrein en het belang van de rijke leeromgeving.Zowel in het primair onderwijs als in de kinderopvang geeft ze veel lezingen en verzorgt regelmatig het dagvoorzitterschap van conferenties en congressen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Betsy van de Grift
Uitgever
SWP, Uitgeverij B.V.
ISBN
9789088505065
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2014
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

'Op het schoolplein, bij de peuters, komen ze elkaar tegen, de kinderopvang en het primair onderwijs. En het is een gespannen ontmoeting: beide sectoren hebben in hun cultuur-historische achtergrond een beladen opvatting over spelen en leren. Maar ze delen ook wat. Een wereldwijde professionalisering van het OOJK veld; de opvoeding van en onderwijs aan het jonge kind'.
Peuteren en kleuteren gaat in op zowel die gespannen ontmoeting als op de professionalisering. Het biedt vervolgens een diepgaande neurowetenwetenschappelijke benadering van de bijzondere manier waarop jonge kinderen leren. Want het Jonge Kind leert anders dan het nog iets jongere kind en ook anders dan het oudere kind. En het maakt niet uit hoe wij dat nou noemen, spelen of leren, het zijn autonome leermonsters!
Thema's: breinontwikkeling, zintuigen, patroonherkenning, autonoom leren versus cognitief leren, intelligentie, spel, redeneren, executieve functies, taal en rekenen.
Peuteren en kleuteren is een uniek, praktijk geïnspireerd theorieboek voor de (aankomende) OOJK- professional. Het bevat een 'in-één-oogopslag-model' waarin de samenhang van de ontwikkelingsgebieden tussen 2,5 en 6 jaar zichtbaar wordt. Met APA-referenties.

Betsy van de Grift werkt als onafhankelijk adviseur en publicist voor de sectoren Onderwijs en Opvoeding aan Jonge Kinderen. Zij publiceerde eerder het veel gelezen Manager van Alles, over het First Line Management in de kinderopvang en Kinderkoppie, over het kinderbrein en het belang van de rijke leeromgeving.
Zowel in het primair onderwijs als in de kinderopvang geeft ze veel lezingen en verzorgt regelmatig het dagvoorzitterschap van conferenties en congressen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Betsy van de Grift
Uitgever
SWP, Uitgeverij B.V.
ISBN
9789088505065
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2014
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99