Persoonlijke ondersteuningsplanning in de praktijk

Prijs € 18,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Gijs van Gemert, Maaike Dekkers-Van der Veen, Maaike Dekkers-van der Veen

Paperback | December 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In een persoonlijk ondersteuningsplan staat beschreven hoe professionele zorgverleners de cliënt willen ondersteunen, welke vragen van de cliënt daarmee beantwoord worden en welke doelen men in gezamenlijkheid wil bereiken. Het woord 'persoonlijk' benadrukt dat een dergelijk plan maatwerk moet zijn. Het perspectief en de mogelijkheden van de cliënt staan centraal.Goede, verantwoorde ondersteuningsplannen zijn belangrijk. Ze vormen het hart van de dagelijkse ondersteuning aan mensen met een beperking. De kwantiteit en kwaliteit van ondersteuningsplannen wordt in toenemende mate gezien als maatstaf voor de kwaliteit van de instelling als geheel. Het schrijven, uitvoeren en evalueren van een dergelijk plan is een professionele vaardigheid. Dat vergt kennis en kunde. Vele medewerkers zijn erbij betrokken, naast de cliënt en zijn verwanten. Vandaar deze uitgave, een handleiding die laat zien hoe men zich deze vaardigheid eigen kan maken. De auteurs beschrijven wat er in ondersteuningsplannen dient te staan, en bespreken stapsgewijs het te doorlopen traject, daarbij puttend uit hun ervaringen met de dagelijkse praktijk gedurende de afgelopen jaren.'Persoonlijke ondersteuningsplanning in de praktijk' is geschreven voor professionals betrokken bij de ondersteuning van mensen met een beperking en ouderen. Het boek richt zich zowel op de mensen op de werkvloer als op hun leidinggevenden.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Gijs van Gemert, Maaike Dekkers-Van der Veen, Maaike Dekkers-van der Veen
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023249467
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2011
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
64

Beschrijving

In een persoonlijk ondersteuningsplan staat beschreven hoe professionele zorgverleners de cliënt willen ondersteunen, welke vragen van de cliënt daarmee beantwoord worden en welke doelen men in gezamenlijkheid wil bereiken. Het woord 'persoonlijk' benadrukt dat een dergelijk plan maatwerk moet zijn. Het perspectief en de mogelijkheden van de cliënt staan centraal.

Goede, verantwoorde ondersteuningsplannen zijn belangrijk. Ze vormen het hart van de dagelijkse ondersteuning aan mensen met een beperking. De kwantiteit en kwaliteit van ondersteuningsplannen wordt in toenemende mate gezien als maatstaf voor de kwaliteit van de instelling als geheel. Het schrijven, uitvoeren en evalueren van een dergelijk plan is een professionele vaardigheid. Dat vergt kennis en kunde. Vele medewerkers zijn erbij betrokken, naast de cliënt en zijn verwanten. Vandaar deze uitgave, een handleiding die laat zien hoe men zich deze vaardigheid eigen kan maken. De auteurs beschrijven wat er in ondersteuningsplannen dient te staan, en bespreken stapsgewijs het te doorlopen traject, daarbij puttend uit hun ervaringen met de dagelijkse praktijk gedurende de afgelopen jaren.

'Persoonlijke ondersteuningsplanning in de praktijk' is geschreven voor professionals betrokken bij de ondersteuning van mensen met een beperking en ouderen. Het boek richt zich zowel op de mensen op de werkvloer als op hun leidinggevenden.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Gijs van Gemert, Maaike Dekkers-Van der Veen, Maaike Dekkers-van der Veen
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023249467
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2011
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
64

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99