Pensioenrecht

de sociaalrechtelijke en sociaalpolitieke aspecten

Prijs € 57,51

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

A.T.J.M. Jacobs

Paperback | Juni 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Pensioenen zijn ‘hot’.Het heden en de toekomst van onze pensioenvoorziening bezorgen de bevolking en de beleidsmakers vele hoofdbrekens. Het vervroegd uittreden is in 2006 grotendeels vervangen door het prepensioen. Menigeen weet op geen stukken na op wat voor inkomen hij of zij na pensionering kan rekenen. Door het inzakken van de aandelenbeurzen rond 2001 ontstond er twijfel of de pensioenfondsen hun verplichtingen wel kunnen waarmaken. Bevat menige pensioenregeling geen leeftijdscriminatie? Moeten zelfstandigen zicj niet bij een pensioenfonds kunnen aansluiten? Mag verplichtstelling van bedrijfstakpensioenfondsen nog wel in het kader van het EG-recht? Moeten pensioenfondsen wel beleggen in ‘hedgefunds’? Zal de AOW betaalbaar blijven gezien de vergrijzing van de bevolking? Moet ze niet toekomstbestending worden gemaakt door ‘ fiscalisering’ of door verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd?Met het oog op veel van dir vraagstukken is per 1 januari 2007 een nieuwe Pensioenwet tot stand gebracht en is het nieuwe kabinet Balkenende IV een hervorming van de AOW van plan. Kortom, het pensioenrecht is danig in beweging. Dit boek wile en overzicht geven van al deze sociaalpolitieke en sociaaljuridische ontwikkelingen, met een nadrukkelijke focus op de nieuwe Pensioenwet en de komende hervorming van de AOW.De auteur, prof. dr. A.T.J.M. Jacobs, is hoogleraar Sociaal Recht en Sociale Politiek aan de Universiteit van Tilburg.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
A.T.J.M. Jacobs
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.
ISBN
9789013046557
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2007
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
211

Beschrijving

Pensioenen zijn ‘hot’.
Het heden en de toekomst van onze pensioenvoorziening bezorgen de bevolking en de beleidsmakers vele hoofdbrekens. Het vervroegd uittreden is in 2006 grotendeels vervangen door het prepensioen. Menigeen weet op geen stukken na op wat voor inkomen hij of zij na pensionering kan rekenen. Door het inzakken van de aandelenbeurzen rond 2001 ontstond er twijfel of de pensioenfondsen hun verplichtingen wel kunnen waarmaken. Bevat menige pensioenregeling geen leeftijdscriminatie? Moeten zelfstandigen zicj niet bij een pensioenfonds kunnen aansluiten? Mag verplichtstelling van bedrijfstakpensioenfondsen nog wel in het kader van het EG-recht? Moeten pensioenfondsen wel beleggen in ‘hedgefunds’? Zal de AOW betaalbaar blijven gezien de vergrijzing van de bevolking? Moet ze niet toekomstbestending worden gemaakt door ‘ fiscalisering’ of door verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd?
Met het oog op veel van dir vraagstukken is per 1 januari 2007 een nieuwe Pensioenwet tot stand gebracht en is het nieuwe kabinet Balkenende IV een hervorming van de AOW van plan. Kortom, het pensioenrecht is danig in beweging. Dit boek wile en overzicht geven van al deze sociaalpolitieke en sociaaljuridische ontwikkelingen, met een nadrukkelijke focus op de nieuwe Pensioenwet en de komende hervorming van de AOW.
De auteur, prof. dr. A.T.J.M. Jacobs, is hoogleraar Sociaal Recht en Sociale Politiek aan de Universiteit van Tilburg.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
A.T.J.M. Jacobs
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.
ISBN
9789013046557
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2007
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
211

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 17,50
  • 21,50
  • 23,99
  • 24,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,00
  • 15,99