Patiëntveiligheid in Nederland

verbeterinitiatieven en innovaties in de zorg

Prijs € 31,50

Uitverkocht

Paperback | November 2005 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

"Patiëntveiligheid is in toenemende mate een ‘hot item’ binnen de Nederlandse gezondheidszorg. Zorggebruikers worden gestimuleerd hun wensen kenbaar te maken, zichzelf te informeren en mondig op te treden in het contact met de hulpverlener. Dit consumentendenken maakt dat er steeds meer vragen worden gesteld over de verschillen in behandelingen en resultaten. Voor veel zorgverleners is deze ontwikkeling aanleiding geweest de kwaliteit van zorg en patiëntveiligheid binnen de eigen organisatie nog eens onder de loep te nemen. Inmiddels houden verschillende organisaties en instellingen zich dan ook met het thema ‘patiënt­veiligheid’ bezig, en op diverse plaatsen heeft dit geleid tot initiatieven die op allerlei niveaus binnen de organisaties zijn uitgewerkt. Een deel van deze projecten is inmiddels opgezet en geïmplementeerd.Het NIVEL en het VUmc-EMGO-instituut hebben een aantal van deze zorgverleners gevraagd de opzet en uitwerking van hun initiatieven te beschrijven. Zo is Patiëntveiligheid in Nederland tot stand gekomen, een uitgave waarin uiteenlopende projecten worden beschreven door zorgverleners die deze initiatieven zelf hebben gegenereerd. De organisatie waarin de auteurs werkzaam zijn, de ontstaanswijze van de initiatieven, de uitwerking ervan en de resultaten van de implementatie worden erin beschreven. Daarbij wordt niet alleen ingegaan op de successen. Ook de problemen waartegen men tijdens een dergelijk traject aanloopt krijgen aandacht, met het doel potentiële initiatiefnemers te inspireren en motiveren. Kortom: een boek dat in feite gelezen zou moet worden door iedereen die in de zorg werkzaam is."

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023241652
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2005
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
178

Beschrijving

"Patiëntveiligheid is in toenemende mate een ‘hot item’ binnen de Nederlandse gezondheidszorg.
Zorggebruikers worden gestimuleerd hun wensen kenbaar te maken, zichzelf te informeren en mondig op te treden in het contact met de hulpverlener. Dit consumentendenken maakt dat er steeds meer vragen worden gesteld over de verschillen in behandelingen en resultaten. Voor veel zorgverleners is deze ontwikkeling aanleiding geweest de kwaliteit van zorg en patiëntveiligheid binnen de eigen organisatie nog eens onder de loep te nemen. Inmiddels houden verschillende organisaties en instellingen zich dan ook met het thema ‘patiënt­veiligheid’ bezig, en op diverse plaatsen heeft dit geleid tot initiatieven die op allerlei niveaus binnen de organisaties zijn uitgewerkt. Een deel van deze projecten is inmiddels opgezet en geïmplementeerd.

Het NIVEL en het VUmc-EMGO-instituut hebben een aantal van deze zorgverleners gevraagd de opzet en uitwerking van hun initiatieven te beschrijven. Zo is Patiëntveiligheid in Nederland tot stand gekomen, een uitgave waarin uiteenlopende projecten worden beschreven door zorgverleners die deze initiatieven zelf hebben gegenereerd. De organisatie waarin de auteurs werkzaam zijn, de ontstaanswijze van de initiatieven, de uitwerking ervan en de resultaten van de implementatie worden erin beschreven. Daarbij wordt niet alleen ingegaan op de successen. Ook de problemen waartegen men tijdens een dergelijk traject aanloopt krijgen aandacht, met het doel potentiële initiatiefnemers te inspireren en motiveren. Kortom: een boek dat in feite gelezen zou moet worden door iedereen die in de zorg werkzaam is."

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023241652
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2005
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
178

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99