Pas op Dit is geen nieuw boek Dit is een oud boek

over het aansmeren, herkauwen, opwarmen en uitmelken van boeken

Prijs € 12,00

Uitverkocht

C.J. Aarts

Paperback | Juni 2006 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Uitgeverstrucs zijn van alle tijden. Als een boek slecht verkocht werd, probeerde de uitgever het nog eens met een andere band, een aantrekkelijker omslag of zelfs een andere titel. En als dat niet hielp, met buikbandjes, reclameteksten op het omslag, of uit de duim gezogen drukvermeldingen. Op 9 juni 2006 hield Aarts - ter gelegenheid van de vijftiende verjaardag van de Amsterdamse boekenmarkt op het Spui - een lezing waarin hij een groot aantal, vaak hilarische voorbeelden gaf van zulke uitgeverstrucs. Nieuwe banden om de toen onverkoopbare boeken van Elsschot en Reve aan de man te brengen, buikbandjes om Harry Mulisch te slijten, en het recyclen van boeken in tweede-kans-reeksen. 'De Stormers' van Cissy van Marxveldt klonk na de Tweede Wereldoorlog niet zo aantrekkelijk meer. Dat werd 'Burgemeesters tweeling'. 'Articles de Paris' van S. Carmiggelt was onverkoopbaar vanwege de Franse titel en kreeg een nieuw omslagje met 'Een Hollander in Parijs'. Nieuwe titels, nieuwe kansen. Een curieuze categorie zijn de boeken die een ander omslag kregen om een bedrijf aan een relatiegeschenk te helpen. Verkeerd gespelde schrijversnamen, onbegrijpelijke flapteksten en komische combinaties zijn het gevolg. PAS OP is een aantrekkelijk boekje dat zichzelf aansmeert met veel illustraties, anekdotes en een schat aan literaire wetenswaardigheden.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
C.J. Aarts
Uitgever
Buitenkant, Uitgeverij De
ISBN
9789076452074
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2006
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
64

Beschrijving

Uitgeverstrucs zijn van alle tijden. Als een boek slecht verkocht werd, probeerde de uitgever het nog eens met een andere band, een aantrekkelijker omslag of zelfs een andere titel. En als dat niet hielp, met buikbandjes, reclameteksten op het omslag, of uit de duim gezogen drukvermeldingen.
Op 9 juni 2006 hield Aarts - ter gelegenheid van de vijftiende verjaardag van de Amsterdamse boekenmarkt op het Spui - een lezing waarin hij een groot aantal, vaak hilarische voorbeelden gaf van zulke uitgeverstrucs. Nieuwe banden om de toen onverkoopbare boeken van Elsschot en Reve aan de man te brengen, buikbandjes om Harry Mulisch te slijten, en het recyclen van boeken in tweede-kans-reeksen.
'De Stormers' van Cissy van Marxveldt klonk na de Tweede Wereldoorlog niet zo aantrekkelijk meer. Dat werd 'Burgemeesters tweeling'. 'Articles de Paris' van
S. Carmiggelt was onverkoopbaar vanwege de Franse titel en kreeg een nieuw omslagje met 'Een Hollander in Parijs'. Nieuwe titels, nieuwe kansen.
Een curieuze categorie zijn de boeken die een ander omslag kregen om een bedrijf aan een relatiegeschenk te helpen. Verkeerd gespelde schrijversnamen, onbegrijpelijke flapteksten en komische combinaties zijn het gevolg.
PAS OP is een aantrekkelijk boekje dat zichzelf aansmeert met veel illustraties, anekdotes en een schat aan literaire wetenswaardigheden.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
C.J. Aarts
Uitgever
Buitenkant, Uitgeverij De
ISBN
9789076452074
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2006
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
64

Actuele bestsellers!

  • 17,50
  • 17,99
  • 24,99
  • 15,00
  • 22,99
  • 23,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 17,50
  • 24,99