Paraplu voor pleegouders

in de juridische praktijk

Prijs € 17,90

Uitverkocht

M. Kramer, K. Laansma

Paperback | Oktober 2005 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Juridische kost voor pleegouders aan de hand van de praktijkvoorbeelden, uitgelegd in gewone mensentaal. Een boek dat zich ontspannen laat lezen en tegelijkertijd de wetgeving en alledaagse problemen praktisch en oplossingsgericht beschrijft. Romano (11) woont ruim drie jaar bij zijn pleegouders Marian en Alfred. Eerst was er een ondertoezichtstelling en sinds een jaar zijn de ouders ontheven en heeft bureau jeugdzorg de voogdij. Romano is geen makkelijke jongen. Zijn pleegouders vragen zich wel eens af waar ze het voor doen. Maar er zijn ook de leuke momenten. Romano maakt toch vorderingen en zijn pleegouders zijn echt aan hem gehecht. Marian denkt dat hij problemen heeft met hechting en loyaliteit naar zijn ouders toe. Volgens haar doet dat hij daarom soms zo moeilijk. Met de nodige hulp ligt Romano’s toekomst in haar gezin. Bureau jeugdzorg denkt daar anders over. De voogd en leidinggevende vinden dat Romano voor behandeling in een behandelsetting moet worden geplaatst. Daarom wil bureau jeugdzorg de plaatsing van Romano bij zijn huidige pleegouders beëindigen. Een onmogelijke situatie? Wat zijn de rechten van pleegouders, wat zijn de rechten van het pleegkind? Hoe kunnen pleegouders het belang van het pleegkind behartigen? Deze vragen, en vele anderen, worden in het boek beantwoord. Pleegzorg is hard werken- voor alle partijen, maar zeker voor de pleegouders. Zij staan niet alleen voor hun zorg- en opvoedingstaak, maar krijgen ook te maken met het jeugdrecht. Mariska Kramer werkt als advocaat in de jeugdzorg en houdt zich onder meer bezig met de rechten van (pleeg)kinderen en (pleeg)ouders. Zij schreef dit praktische en actuele boek over de juridische positie van pleegouders en het pleegkind.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
M. Kramer, K. Laansma
Uitgever
SWP
ISBN
9789066656475
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2005
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
143

Beschrijving

Juridische kost voor pleegouders aan de hand van de praktijkvoorbeelden, uitgelegd in gewone mensentaal. Een boek dat zich ontspannen laat lezen en tegelijkertijd de wetgeving en alledaagse problemen praktisch en oplossingsgericht beschrijft.

Romano (11) woont ruim drie jaar bij zijn pleegouders Marian en Alfred. Eerst was er een ondertoezichtstelling en sinds een jaar zijn de ouders ontheven en heeft bureau jeugdzorg de voogdij. Romano is geen makkelijke jongen. Zijn pleegouders vragen zich wel eens af waar ze het voor doen. Maar er zijn ook de leuke momenten. Romano maakt toch vorderingen en zijn pleegouders zijn echt aan hem gehecht. Marian denkt dat hij problemen heeft met hechting en loyaliteit naar zijn ouders toe. Volgens haar doet dat hij daarom soms zo moeilijk. Met de nodige hulp ligt Romano’s toekomst in haar gezin. Bureau jeugdzorg denkt daar anders over. De voogd en leidinggevende vinden dat Romano voor behandeling in een behandelsetting moet worden geplaatst. Daarom wil bureau jeugdzorg de plaatsing van Romano bij zijn huidige pleegouders beëindigen.

Een onmogelijke situatie? Wat zijn de rechten van pleegouders, wat zijn de rechten van het pleegkind? Hoe kunnen pleegouders het belang van het pleegkind behartigen? Deze vragen, en vele anderen, worden in het boek beantwoord.
Pleegzorg is hard werken- voor alle partijen, maar zeker voor de pleegouders. Zij staan niet alleen voor hun zorg- en opvoedingstaak, maar krijgen ook te maken met het jeugdrecht.

Mariska Kramer werkt als advocaat in de jeugdzorg en houdt zich onder meer bezig met de rechten van (pleeg)kinderen en (pleeg)ouders. Zij schreef dit praktische en actuele boek over de juridische positie van pleegouders en het pleegkind.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
M. Kramer, K. Laansma
Uitgever
SWP
ISBN
9789066656475
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2005
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
143

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 17,50
  • 21,50
  • 23,99
  • 24,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,00
  • 15,99