Overdracht en tegenoverdracht

een therapeutisch fenomeen vertaald naar alledaagse psychosociale begeleiding

Prijs € 15,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Fee van Delft

Paperback | September 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit boek vervangt het boek met de gelijknamige titel en het ISBN 978-90-2441-681-3. Het boek is ongewijzigd bijgedrukt, maar heeft een ander ISBN en logo gekregen. Voorheen werd het uitgegeven bij Uitgeverij Nelissen, sinds 2010 maakt het boek onderdeel uit van het fonds van Boom Lemma uitgevers. Aan de inhoud is niets gewijzigd. Een therapeutisch fenomeen vertaald naar alledaagse psychosociale begeleiding.In dit boek worden de begrippen overdracht en tegenoverdracht, oorspronkelijk ontwikkeld door Freud, vertaald naar de alledaagse beroepspraktijk van begeleiders van cliënten. Onder overdracht wordt verstaan het onbewust overdragen van oude gevoelens van de cliënt op de hulpverlener of begeleider. Tegenoverdracht is het onbewust overdragen van oude gevoelens van de hulpverlener of begeleider op de cliënt. Bij overdracht en tegenoverdracht wordt onbewust een gevoel van verwachting van hoe de ander naar jou kijkt geprojecteerd. Jij vult in hoe de ander naar jou kijkt en hoe de ander zich voelt tegenover jou. De kans dat je daarmee naast de werkelijkheid zit, is groot. Hier ligt dus een potentiële bron voor miscommunicatie. Het heeft echter een fundamentele invloed op het begeleidingsproces en op de kwaliteit van de communicatie.In dit boek worden eerst de begrippen uitgewerkt vanuit verschillende theoretische benaderingen: zoals de psychoanalytische benadering en de transactionele analyse. Daarna volgen enkele praktijkhoofdstukken die de vertaalslag maken naar herkenning in de beroepspraktijk van hulpverleners en begeleiders. Het boek wordt afgesloten met een hoofdstuk om, vanuit een professionele invalshoek, bewust te leren omgaan met overdracht en tegenoverdracht.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Fee van Delft
Uitgever
Boom Lemma uitgevers
ISBN
9789059317635
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2011
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
120

Beschrijving

Dit boek vervangt het boek met de gelijknamige titel en het ISBN 978-90-2441-681-3. Het boek is ongewijzigd bijgedrukt, maar heeft een ander ISBN en logo gekregen. Voorheen werd het uitgegeven bij Uitgeverij Nelissen, sinds 2010 maakt het boek onderdeel uit van het fonds van Boom Lemma uitgevers. Aan de inhoud is niets gewijzigd.

Een therapeutisch fenomeen vertaald naar alledaagse psychosociale begeleiding.In dit boek worden de begrippen overdracht en tegenoverdracht, oorspronkelijk ontwikkeld door Freud, vertaald naar de alledaagse beroepspraktijk van begeleiders van cliënten. Onder overdracht wordt verstaan het onbewust overdragen van oude gevoelens van de cliënt op de hulpverlener of begeleider. Tegenoverdracht is het onbewust overdragen van oude gevoelens van de hulpverlener of begeleider op de cliënt. Bij overdracht en tegenoverdracht wordt onbewust een gevoel van verwachting van hoe de ander naar jou kijkt geprojecteerd. Jij vult in hoe de ander naar jou kijkt en hoe de ander zich voelt tegenover jou. De kans dat je daarmee naast de werkelijkheid zit, is groot. Hier ligt dus een potentiële bron voor miscommunicatie. Het heeft echter een fundamentele invloed op het begeleidingsproces en op de kwaliteit van de communicatie.

In dit boek worden eerst de begrippen uitgewerkt vanuit verschillende theoretische benaderingen: zoals de psychoanalytische benadering en de transactionele analyse. Daarna volgen enkele praktijkhoofdstukken die de vertaalslag maken naar herkenning in de beroepspraktijk van hulpverleners en begeleiders. Het boek wordt afgesloten met een hoofdstuk om, vanuit een professionele invalshoek, bewust te leren omgaan met overdracht en tegenoverdracht.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Fee van Delft
Uitgever
Boom Lemma uitgevers
ISBN
9789059317635
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2011
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
120

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99