Over Spinoza's ethica

collegedictaat opgetekend door Chr. Hunningher, Amsterdam, 1887-1888

Prijs € 21,99

Uitverkocht

J.H. Gunning Jr.

Paperback | December 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Zelden is er een Nederlandse protestantse theoloog geweest die Spinoza zo grondig kende als Gunning. Tijdens zijn colleges behandelde hij Spinoza's 'Ethica' stelling voor stelling. Deze uitgave is een weergave van die boeiende colleges.Al vanaf zijn studententijd bestudeerde Gunning de werken van Spinoza. De 'Ethica' las hij tientallen malen. In 1877 ontving hij een eredoctoraat vanwege zijn eerste grote studie over Spinoza, en tot zijn dood bleef hij over hem publiceren.Deze uitgave bevat een transcriptie van de aantekeningen die zijn gemaakt van Gunnings colleges over de 'Ethica' uit 1887-1888. De colleges bieden een uniek inzicht in het levenslange, fijnzinnige gesprek dat Gunning met Spinoza voerde, en vormen een fascinerende inleiding in het werk van een van de grootste wijsgerige denkers ooit.Dit boek is een aanvulling op Gunnings werken over Spinoza die in het 'Verzameld Werk' verschijnen, maar kan ook als afzonderlijke studie gebruikt worden.De tekst is bezorgd door Gunning-deskundige dr. Leo Mietus, die ook heeft zorggedragen voor het 'Verzameld Werk'.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
J.H. Gunning Jr.
Uitgever
KokBoekencentrum Non-Fictie
ISBN
9789023970354
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2015
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192

Beschrijving

Zelden is er een Nederlandse protestantse theoloog geweest die Spinoza zo grondig kende als Gunning. Tijdens zijn colleges behandelde hij Spinoza's 'Ethica' stelling voor stelling. Deze uitgave is een weergave van die boeiende colleges.

Al vanaf zijn studententijd bestudeerde Gunning de werken van Spinoza. De 'Ethica' las hij tientallen malen. In 1877 ontving hij een eredoctoraat vanwege zijn eerste grote studie over Spinoza, en tot zijn dood bleef hij over hem publiceren.
Deze uitgave bevat een transcriptie van de aantekeningen die zijn gemaakt van Gunnings colleges over de 'Ethica' uit 1887-1888. De colleges bieden een uniek inzicht in het levenslange, fijnzinnige gesprek dat Gunning met Spinoza voerde, en vormen een fascinerende inleiding in het werk van een van de grootste wijsgerige denkers ooit.
Dit boek is een aanvulling op Gunnings werken over Spinoza die in het 'Verzameld Werk' verschijnen, maar kan ook als afzonderlijke studie gebruikt worden.

De tekst is bezorgd door Gunning-deskundige dr. Leo Mietus, die ook heeft zorggedragen voor het 'Verzameld Werk'.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
J.H. Gunning Jr.
Uitgever
KokBoekencentrum Non-Fictie
ISBN
9789023970354
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2015
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 17,50
  • 21,50
  • 23,99
  • 24,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,00
  • 15,99