Over geld en macht

financiering en corporate governance van het nederlandse bedrijfsleven

Prijs € 59,50

Niet beschikbaar

Abe de Jong, Gerarda Westerhuis

Hardback | Oktober 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Geld en macht zijn belangrijke drijfveren in het handelen van ondernemers en bedrijven. Recent wordt er veel gesproken over de vraag welke rol kapitaalmarkten, banken en netwerken in de financiering van bedrijven moeten spelen en hoe bedrijven het best bestuurd kunnen worden.rnDeze studie over de financiering en corporate governance van het Nederlandse bedrijfsleven in de twintigste eeuw zet uiteen hoe sinds het begin van de twintigste eeuw bestuurders steeds meer macht naar zich toetrokken, terwijl in de laatste decennia de machtsverhoudingen veranderden ten gunste van de aandeelhouders. Financiering van de bedrijven werd achtereenvolgens gedaan door families, banken, en institutionele investeerders. In toenemende mate kregen ook buitenlandse beleggers belangstelling voor Nederlandse bedrijven.Dit boek laat zien dat ideeën over de maatschappelijke rol en de functie van ondernemingen evenals algemeen aanvaarde normen over een gezonde financieringsstructuur belangrijk waren in de manier waarop bedrijven bestuurd en gefinancierd werden.Laatste deelOver geld en macht is het zevende en laatste deel in de reeks Bedrijfsleven in Nederland in de Twintigste Eeuw (BINT). Deze reeks belicht de geschiedenis van het Nederlandse bedrijfsleven gedurende de twintigste eeuw in zeven thema's: ondernemers, internationalisering, concentratie en concurrentie, bedrijfsleven en overheid, innovatie en kennisinfrastructuur, menselijk kapitaal en corporate governance. BINT is een groots opgezet samenwerkingsproject van diverse vooraanstaande universiteiten en onderzoeksinstituten.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Abe de Jong, Gerarda Westerhuis
Uitgever
Boom
ISBN
9789089531469
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2015
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
280

Beschrijving

Geld en macht zijn belangrijke drijfveren in het handelen van ondernemers en bedrijven. Recent wordt er veel gesproken over de vraag welke rol kapitaalmarkten, banken en netwerken in de financiering van bedrijven moeten spelen en hoe bedrijven het best bestuurd kunnen worden.rn

Deze studie over de financiering en corporate governance van het Nederlandse bedrijfsleven in de twintigste eeuw zet uiteen hoe sinds het begin van de twintigste eeuw bestuurders steeds meer macht naar zich toetrokken, terwijl in de laatste decennia de machtsverhoudingen veranderden ten gunste van de aandeelhouders. Financiering van de bedrijven werd achtereenvolgens gedaan door families, banken, en institutionele investeerders. In toenemende mate kregen ook buitenlandse beleggers belangstelling voor Nederlandse bedrijven.

Dit boek laat zien dat ideeën over de maatschappelijke rol en de functie van ondernemingen evenals algemeen aanvaarde normen over een gezonde financieringsstructuur belangrijk waren in de manier waarop bedrijven bestuurd en gefinancierd werden.

Laatste deel

Over geld en macht is het zevende en laatste deel in de reeks Bedrijfsleven in Nederland in de Twintigste Eeuw (BINT). Deze reeks belicht de geschiedenis van het Nederlandse bedrijfsleven gedurende de twintigste eeuw in zeven thema's: ondernemers, internationalisering, concentratie en concurrentie, bedrijfsleven en overheid, innovatie en kennisinfrastructuur, menselijk kapitaal en corporate governance. BINT is een groots opgezet samenwerkingsproject van diverse vooraanstaande universiteiten en onderzoeksinstituten.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Abe de Jong, Gerarda Westerhuis
Uitgever
Boom
ISBN
9789089531469
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2015
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
280

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99