Over de berekening van ruimte III (e-Book)

Prijs € 11,50
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:
Deze titel komt in aanmerking voor

Solvej Balle

EPUB met digitaal watermerk | April 2024 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Over de berekening van ruimte is een verhaal over liefde, existentiële eenzaamheid en betekenis geven aan het leven van alledag. Dit is het derde deel van Solvej Balle’s bekroonde roman in zeven delen. De eerste drie delen van Solvej Balles roman in zeven delen werden gezamenlijk bekroond met de Literatuurprijs van de Noordse Raad 2022. De jury omschreef het als een meesterwerk. ‘Het werk is de grote comeback van Solvej Balle, niet alleen voor Deense en Scandinavische fictie, maar ook voor Europese fictie in het algemeen.’ Er zijn inmiddels drie jaar verstreken en Tara Selter zit nog steeds gevangen in 18 november. Ze heeft haar man verlaten, maar ze is niet langer alleen. Op de universiteit van Düsseldorf is ze de Noor Henry Dale tegengekomen. Hij zit ook vast in de tijd, maar gaat er anders mee om dan Tara. Ze vinden veel steun en herkenning bij elkaar. In hun gesprekken trekken ze parallellen tussen de val van het Romeinse Rijk en de huidige westerse beschaving. Kan de wereld die langzaam kapot dreigt te gaan aan overconsumptie nog gered worden? En hoe moet de wereld eruitzien als de tijd op een dag misschien weer gaat lopen? Deze fundamentele vragen krijgen een nieuwe dynamiek als ze op een dag bezoek krijgen van lotgenoten uit andere windstreken. Deel III, waarin de verlammende eenzaamheid plaatsmaakt voor de dynamiek van een collectief dat vastberaden is om aan de tijdlus te ontsnappen, is een origineel, radicaal, niet-ideologisch commentaar op de samenleving en de verantwoordelijkheid van het individu voor de mensheid.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Solvej Balle
Uitgever
Uitgeverij Oevers
ISBN
9789493367111
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
April 2024
Bestandsgrootte
1522683 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
228

Beschrijving

Over de berekening van ruimte is een verhaal over liefde, existentiële eenzaamheid en betekenis geven aan het leven van alledag. Dit is het derde deel van Solvej Balle’s bekroonde roman in zeven delen.

De eerste drie delen van Solvej Balles roman in zeven delen werden gezamenlijk bekroond met de Literatuurprijs van de Noordse Raad 2022. De jury omschreef het als een meesterwerk. ‘Het werk is de grote comeback van Solvej Balle, niet alleen voor Deense en Scandinavische fictie, maar ook voor Europese fictie in het algemeen.’

Er zijn inmiddels drie jaar verstreken en Tara Selter zit nog steeds gevangen in 18 november. Ze heeft haar man verlaten, maar ze is niet langer alleen. Op de universiteit van Düsseldorf is ze de Noor Henry Dale tegengekomen. Hij zit ook vast in de tijd, maar gaat er anders mee om dan Tara. Ze vinden veel steun en herkenning bij elkaar. In hun gesprekken trekken ze parallellen tussen de val van het Romeinse Rijk en de huidige westerse beschaving. Kan de wereld die langzaam kapot dreigt te gaan aan overconsumptie nog gered worden? En hoe moet de wereld eruitzien als de tijd op een dag misschien weer gaat lopen?

Deze fundamentele vragen krijgen een nieuwe dynamiek als ze op een dag bezoek krijgen van lotgenoten uit andere windstreken.

Deel III, waarin de verlammende eenzaamheid plaatsmaakt voor de dynamiek van een collectief dat vastberaden is om aan de tijdlus te ontsnappen, is een origineel, radicaal, niet-ideologisch commentaar op de samenleving en de verantwoordelijkheid van het individu voor de mensheid.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Solvej Balle
Uitgever
Uitgeverij Oevers
ISBN
9789493367111
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
April 2024
Bestandsgrootte
1522683 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
228

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99