OustFaust

Prijs € 22,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Tom Lanoye

Hardback | Maart 2022 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

‘Oust’ is Engels voor ‘weg ermee, vórt!’ Precies zo voelt Faust zich. Na een moordende pestepidemie is de beroemde wetenschapper alle geloof in de wetenschap kwijt. De voormalige idealist overweegt zelfs uit hetbestaan te stappen, na nog één keer de roes van het echte leven op te zoeken. ‘Zich doodleven’ – dat is het motto.Na een helletocht keert Faust terug naar de wetenschap in de hoop nieuw leven te scheppen. Te laat. Faust blijkt inderdaad volstrekt overbodig geworden. Als mens én als wetenschapper: OustFaust!OustFaust sluit aan bij eerdere roemruchte bewerkingen die Lanoye maakte en die internationaal opzien baarden, zoals Ten oorlog, Mefisto for ever, Koningin Lear en Wie is bang.TOM LANOYE schreef OustFaust op verzoek van regisseur Theu Boer- mans, voor Romana Vrede (Faust) en Mark Rietman (Mafisto). Het wordt Boermans’ afscheid bij Het Nationale Theater in Den Haag.Tom Lanoye (1958) is een van de meest veelzijdige en gelauwerde auteurs van ons taalgebied. Hij ontving voor zijn oeuvre zowel de Gouden Ganzenveer als de Constantijn Huygensprijs. Zeven van zijn romans vormden de basis van een film of een tv-serie en er is werk van hem vertaald en gespeeld in meer dan vijftien talen. Hij schreef eerder het Boekenweek- en het Poëziegeschenk en staat ook bekend als performer en polemist. Hij leeft en werkt in Antwerpen en Kaapstad.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Tom Lanoye
Uitgever
Prometheus
ISBN
9789044650228
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Maart 2022
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
208

Beschrijving

‘Oust’ is Engels voor ‘weg ermee, vórt!’ Precies zo voelt Faust zich. Na een moordende pestepidemie is de beroemde wetenschapper alle geloof in de wetenschap kwijt. De voormalige idealist overweegt zelfs uit het
bestaan te stappen, na nog één keer de roes van het echte leven op te zoeken. ‘Zich doodleven’ – dat is het motto.
Na een helletocht keert Faust terug naar de wetenschap in de hoop nieuw leven te scheppen. Te laat. Faust blijkt inderdaad volstrekt overbodig geworden. Als mens én als wetenschapper: OustFaust!
OustFaust sluit aan bij eerdere roemruchte bewerkingen die Lanoye maakte en die internationaal opzien baarden, zoals Ten oorlog, Mefisto for ever, Koningin Lear en Wie is bang.
TOM LANOYE schreef OustFaust op verzoek van regisseur Theu Boer- mans, voor Romana Vrede (Faust) en Mark Rietman (Mafisto). Het wordt Boermans’ afscheid bij Het Nationale Theater in Den Haag.
Tom Lanoye (1958) is een van de meest veelzijdige en gelauwerde auteurs van ons taalgebied. Hij ontving voor zijn oeuvre zowel de Gouden Ganzenveer als de Constantijn Huygensprijs. Zeven van zijn romans vormden de basis van een film of een tv-serie en er is werk van hem vertaald en gespeeld in meer dan vijftien talen. Hij schreef eerder het Boekenweek- en het Poëziegeschenk en staat ook bekend als performer en polemist. Hij leeft en werkt in Antwerpen en Kaapstad.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Tom Lanoye
Uitgever
Prometheus
ISBN
9789044650228
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Maart 2022
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
208

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 17,50
  • 24,99
  • 15,00
  • 18,99
  • 23,00
  • 22,50
  • 15,99
  • 23,99
  • 18,99