Professionele ouderbegeleiding

een systemische wegwijzer voor hulpverleners

Prijs € 14,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

J. Weijenberg, Jo Weijenberg

Paperback | Mei 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In de jeugdzorg is de samenwerking met de gezinnen van essentieel belang. Dit boek biedt professionals in de jeugdzorg en zij die hiervoor in opleiding zijn een model om zich te bekwamen in de professionele ouderbegeleiding. De systeemtheorie en de communicatietheorie dienen als theoretisch kader en beide theorieën worden op een praktische wijze aan de orde gesteld. Het boek geeft nadrukkelijke aandacht aan de positie van de hulpverlener, die door de gezinsgesprekken onderdeel wordt van het hulpverleningssysteem. Om de effectiviteit van de jeugdzorg te verbeteren moet er doelgericht worden gewerkt en hieraan wordt bijzondere aandacht besteed. Fundamentele basisattitudes voor hulpverleners worden besproken evenals andere belangrijke vaardigheden die hulpverleners zich eigen moeten maken. Specifieke aandacht wordt geschonken aan gezinsgesprekken met 'nieuwe Nederlandse' gezinnen, met pleeggezinnen en met nieuw samengestelde gezinnen. Het boek is een praktijkboek bestemd voor hulpverleners in de jeugdzorg. Tevens is het geschikt als studieboek voor de Sociaal Pedagogische Opleidingen. Over de auteur Dr. Jo Weijenberg heeft zijn sporen verdiend in de jeugdzorg en heeft met zijn vakboeken een bijdrage geleverd aan de professionalisering van de jeugdzorg. In zijn boeken demonstreert Weijenberg dat hij een praktijkman is en dat hij door zijn heldere uiteenzettingen en praktische voorbeelden belangrijke en moeilijke onderwerpen voor hulpverleners toegankelijk en toepasbaar maakt.  

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
J. Weijenberg, Jo Weijenberg
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023248521
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2011
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
164

Beschrijving




In de jeugdzorg is de samenwerking met de gezinnen van essentieel belang.
Dit boek biedt professionals in de jeugdzorg en zij die hiervoor in opleiding zijn een model om zich te bekwamen in de professionele ouderbegeleiding.
De systeemtheorie en de communicatietheorie dienen als theoretisch kader en beide theorieën worden op een praktische wijze aan de orde gesteld. Het boek geeft nadrukkelijke aandacht aan de positie van de hulpverlener, die door de gezinsgesprekken onderdeel wordt van het hulpverleningssysteem.

Om de effectiviteit van de jeugdzorg te verbeteren moet er doelgericht worden gewerkt en hieraan wordt bijzondere aandacht besteed. Fundamentele basisattitudes voor hulpverleners worden besproken evenals andere belangrijke vaardigheden die hulpverleners zich eigen moeten maken. Specifieke aandacht wordt geschonken aan gezinsgesprekken met 'nieuwe Nederlandse' gezinnen, met pleeggezinnen en met nieuw samengestelde gezinnen.
Het boek is een praktijkboek bestemd voor hulpverleners in de jeugdzorg. Tevens is het geschikt als studieboek voor de Sociaal Pedagogische Opleidingen.

Over de auteur
Dr. Jo Weijenberg heeft zijn sporen verdiend in de jeugdzorg en heeft met zijn vakboeken een bijdrage geleverd aan de professionalisering van de jeugdzorg. In zijn boeken demonstreert Weijenberg dat hij een praktijkman is en dat hij door zijn heldere uiteenzettingen en praktische voorbeelden belangrijke en moeilijke onderwerpen voor hulpverleners toegankelijk en toepasbaar maakt.

 

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
J. Weijenberg, Jo Weijenberg
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023248521
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2011
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
164

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 17,50
  • 24,99
  • 15,00
  • 18,99
  • 23,00
  • 22,50
  • 15,99
  • 23,99
  • 18,99