Opvoedingsstress !

oorzaken en oplossingen

Prijs € 35,75

Uitverkocht

Dorothea Timmers-Huigens

Paperback | November 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

"Elke ouder heeft er wel eens last van: opvoedingsstress! Soms duurt het kort, soms duurt het lang. Maar altijd is het erg vervelend. Was opvoeden vroeger makkelijker? Kwam er toen ook opvoedingsstress voor? Zeker wel, maar onze westerse ik-cultuur veroorzaakt op veel manieren stress. Dit boek bespreekt vijf wapens tegen opvoedingsstress. Samen­werken als ouders, proactief opvoeden, rekening houden met de drie B’s, ervaringsordening en kennis van de achtergronden van gedrag. Alle hoofdstukken zijn opgehangen aan een voorbeeld van ouders die problemen ondervinden. Zo wordt de voor ouders belangrijke kennis over temperament, gehechtheid en samenhang direct verbonden met de praktijk. Elk hoofdstuk bevat vele praktische tips. Een boek voor iedereen die ouders begeleidt en adviseert, maar zeker ook voor geïnteresseerde ouders zelf. Dorothea Timmers-Huigens heeft veertig jaar ervaring in het begeleiden van ouders en kinderen. Zij is kinder- en jeugdpsycholoog specialist (NIP), gezondheidszorgpsycholoog (NIP), pedagoog generalist en theoloog. Zij promoveerde op de toepassing van haar theorie van ervaringsordening in 1997. Deze theorie wordt breed toegepast in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, en in de algemene gezondheidszorg. Zij schreef boeken en artikelen over opvoeding, zorg en hulpverlening aan jeugd en mensen met een verstandelijke beperking. Zij is predikantsvrouw en moeder van zeven, inmiddels volwassen, kinderen."

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Dorothea Timmers-Huigens
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023245513
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2009
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
247

Beschrijving

"Elke ouder heeft er wel eens last van: opvoedingsstress!
Soms duurt het kort, soms duurt het lang. Maar altijd is het erg vervelend. Was opvoeden vroeger makkelijker? Kwam er toen ook opvoedingsstress voor? Zeker wel, maar onze westerse ik-cultuur veroorzaakt op veel manieren stress. Dit boek bespreekt vijf wapens tegen opvoedingsstress. Samen­werken als ouders, proactief opvoeden, rekening houden met de drie B’s, ervaringsordening en kennis van de achtergronden van gedrag. Alle hoofdstukken zijn opgehangen aan een voorbeeld van ouders die problemen ondervinden. Zo wordt de voor ouders belangrijke kennis over temperament, gehechtheid en samenhang direct verbonden met de praktijk. Elk hoofdstuk bevat vele praktische tips. Een boek voor iedereen die ouders begeleidt en adviseert, maar zeker ook voor geïnteresseerde ouders zelf.

Dorothea Timmers-Huigens heeft veertig jaar ervaring in het begeleiden van ouders en kinderen. Zij is kinder- en jeugdpsycholoog specialist (NIP), gezondheidszorgpsycholoog (NIP), pedagoog generalist en theoloog. Zij promoveerde op de toepassing van haar theorie van ervaringsordening in 1997. Deze theorie wordt breed toegepast in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, en in de algemene gezondheidszorg. Zij schreef boeken en artikelen over opvoeding, zorg en hulpverlening aan jeugd en mensen met een verstandelijke beperking. Zij is predikantsvrouw en moeder van zeven, inmiddels volwassen, kinderen."

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Dorothea Timmers-Huigens
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023245513
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2009
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
247

Actuele bestsellers!

  • 17,50
  • 17,99
  • 24,99
  • 15,00
  • 22,99
  • 23,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 17,50
  • 24,99