Organisatie van de gezondheidszorg

Prijs € 34,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

J.M.D. Boot

Paperback | Augustus 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

"Iedereen die werkzaam is in de Nederlandse gezondheidszorg weet doorgaans vrij goed wat er speelt in zijn of haar directe werkomgeving. Een totaalbeeld ontbreekt echter veelal, terwijl dit voor een goed begrip van de eigen beroepsuitoefening en werksituatie wel noodzakelijk is. Veranderingen in het beroepenveld, in de samenwerking van verschillende beroepsbeoefenaren en instellingen, in de verhouding van preventie, curatie en verzorging, in de zorgverzekeringen en de bekostiging van zorg, in de wetgeving voor marktwerking, kwaliteit en patiëntenrecht: het zijn allemaal onderwerpen die van invloed zijn op de dagelijkse gang van zaken van zowel beroepsbeoefenaren als hun patiënten/cliënten.Ook deze tweede herziene druk van Organisatie van de gezondheidszorg biedt de lezer inzicht in de structuur en het functioneren van de gezondheidszorg. Er is (geactualiseerde) informatie over de beroepen, over de vele verschillende instellingen voor behandeling en zorg, over preventie en bedrijfsgezondheidszorg en over patiëntenorganisaties en -wetgeving. Ook gezondheid en ziekte blijven niet onbesproken, evenals de rol daarin van zowel de nationale als gemeentelijke overheid. Over de auteurJan Maarten Boot is als universitair hoofddocent beleid en management gezondheidszorg verbonden aan het UMC Utrecht (Julius Centrum voor Gezondheidswetenschappen en Eerstelijnsgeneeskunde). Daarnaast is hij (internationaal) consultant public health management en educatie.Organisatie van de gezondheidszorg wordt te actualisering van gegevens en signalering van nieuwe ontwikkelingen ondersteund door de website www.organisatievandegezondheidszorg.vangorcum.nl."

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
J.M.D. Boot
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023246237
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
269

Beschrijving

"Iedereen die werkzaam is in de Nederlandse gezondheidszorg weet doorgaans vrij goed wat er speelt in zijn of haar directe werkomgeving.
Een totaalbeeld ontbreekt echter veelal, terwijl dit voor een goed begrip van de eigen beroepsuitoefening en werksituatie wel noodzakelijk is. Veranderingen in het beroepenveld, in de samenwerking van verschillende beroepsbeoefenaren en instellingen, in de verhouding van preventie, curatie en verzorging, in de zorgverzekeringen en de bekostiging van zorg, in de wetgeving voor marktwerking, kwaliteit en patiëntenrecht: het zijn allemaal onderwerpen die van invloed zijn op de dagelijkse gang van zaken van zowel beroepsbeoefenaren als hun patiënten/cliënten.

Ook deze tweede herziene druk van Organisatie van de gezondheidszorg biedt de lezer inzicht in de structuur en het functioneren van de gezondheidszorg. Er is (geactualiseerde) informatie over de beroepen, over de vele verschillende instellingen voor behandeling en zorg, over preventie en bedrijfsgezondheidszorg en over patiëntenorganisaties en -wetgeving. Ook gezondheid en ziekte blijven niet onbesproken, evenals de rol daarin van zowel de nationale als gemeentelijke overheid.

Over de auteur
Jan Maarten Boot is als universitair hoofddocent beleid en management gezondheidszorg verbonden aan het UMC Utrecht (Julius Centrum voor Gezondheidswetenschappen en Eerstelijnsgeneeskunde). Daarnaast is hij (internationaal) consultant public health management en educatie.



Organisatie van de gezondheidszorg wordt te actualisering van gegevens en signalering van nieuwe ontwikkelingen ondersteund door de website www.organisatievandegezondheidszorg.vangorcum.nl.


"

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
J.M.D. Boot
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023246237
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
269

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99