Op zoek naar nieuw evenwicht

derde evaluatie van de beginselenwet verpleging ter beschikking gestelden

Prijs € 47,00

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Michiel van der Wolf, Paul Mevis, Sanne Struijk

Paperback | September 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In dit rapport wordt verslag gedaan van het derde onderzoek ter evaluatie van de Beginselenwet verpleging ter beschikking gestelden (Bvt), die de interne rechtspositie voor verpleegden in tbsinrichtingen bepaalt. De onderzoekers concluderen op basis van gesprekken met alle betrokken partijen uit het tbs-veld en een analyse van de relevante rechtspraak dat thans, nog sterker dan inde eerste twee evaluaties van de Bvt uit 2001 respectievelijk 2009 werd bevonden, de rechtsbescherming ten aanzien van de behandeling versterking behoeft. Zij formuleren 21 aanbevelingen ten aanzien van het effectueren van de rechtspositie, de wijze van verantwoording van de algemene tenuitvoerlegging en de inbreuk op rechten.De afdeling strafrecht van de Erasmus Universiteit Rotterdam publiceerde in de afgelopen jaren in dezelfde uiterlijke vorm als deze publicatie een serie van onderzoeksrapporten, onder andere ten behoeve van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatie Centrum (WODC) van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Deze publicatie over het sanctioneren en de rechtspositie van psychisch gestoorde daders past in de aandacht voor sancties als een van deonderzoeksthema's van de afdeling strafrecht, ten dele in samenwerking tussen strafrechtswetenschap, criminologie en forensische psychiatrie en psychologie. Dat geldt ook voor de vrijwel gelijktijdig verschijnende uitgave in deze serie Als vreemde ogen dwingen over transculturele gedragskundige rapportage pro Justitia.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Michiel van der Wolf, Paul Mevis, Sanne Struijk
Uitgever
Boom Juridische uitgevers
ISBN
9789462902848
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2016
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

In dit rapport wordt verslag gedaan van het derde onderzoek ter evaluatie van de Beginselenwet verpleging ter beschikking gestelden (Bvt), die de interne rechtspositie voor verpleegden in tbsinrichtingen bepaalt. De onderzoekers concluderen op basis van gesprekken met alle betrokken partijen uit het tbs-veld en een analyse van de relevante rechtspraak dat thans, nog sterker dan in
de eerste twee evaluaties van de Bvt uit 2001 respectievelijk 2009 werd bevonden, de rechtsbescherming ten aanzien van de behandeling versterking behoeft. Zij formuleren 21 aanbevelingen ten aanzien van het effectueren van de rechtspositie, de wijze van verantwoording van de algemene tenuitvoerlegging en de inbreuk op rechten.

De afdeling strafrecht van de Erasmus Universiteit Rotterdam publiceerde in de afgelopen jaren in dezelfde uiterlijke vorm als deze publicatie een serie van onderzoeksrapporten, onder andere ten behoeve van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatie Centrum (WODC) van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Deze publicatie over het sanctioneren en de rechtspositie van psychisch gestoorde daders past in de aandacht voor sancties als een van de
onderzoeksthema's van de afdeling strafrecht, ten dele in samenwerking tussen strafrechtswetenschap, criminologie en forensische psychiatrie en psychologie. Dat geldt ook voor de vrijwel gelijktijdig verschijnende uitgave in deze serie Als vreemde ogen dwingen over transculturele gedragskundige rapportage pro Justitia.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Michiel van der Wolf, Paul Mevis, Sanne Struijk
Uitgever
Boom Juridische uitgevers
ISBN
9789462902848
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2016
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99