Op dood spoor

forensisch onderzoek in de praktijk

Prijs € 16,99

Uitverkocht

Ruben Poppelaars

Paperback | Juli 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In populaire tv-series zoals CSI lijkt het simpel: een misdaad oplossen op basis van forensisch onderzoek. De praktijk blijkt veel weerbarstiger. De uitkomsten van het sporenonderzoek zijn vaak niet waterdicht of worden verkeerd geïnterpreteerd. Toch worden verdachten, mede op basis van dit onderzoek, veroordeeld en moeten ze vaak lange straffen uitzitten. Is dat wel terecht? Mr. Ing. Ruben Poppelaars, gespecialiseerd in forensisch onderzoek, beschrijft met veel oog voor detail een aantal moord- en zedenzaken en het daaropvolgende forensisch onderzoek. Zo wordt de lezer van Op dood spoor stap voor stap ingewijd in de forensische praktijk. De auteur plaatst daarbij vraagtekens bij de data van een aantal bekende strafzaken. Poppelaars schuwt het niet scherpe kritiek te geven op de rechtsgang en de uitkomsten daarvan. Na lezing van het boek ontstaat een duidelijk beeld van de do's and don'ts. Strafrechtadvocaten Mr. Jan-Hein Kuijpers (o.a. de zaak Holleeder) en Mr. Arthur van der Biezen schreven ieder een voorwoord waarin zij het grote belang van verantwoord en gedegen forensisch onderzoek benadrukken. Beiden hebben grote waardering voor het werk van Ruben Poppelaars. 'Ruben Poppelaars schreef een uniek boek. Het is zeer toegankelijk en verdient een breed publiek'. - Mr. Jan-Hein Kuijpers. Mr. Ing. Ruben Poppelaars is mede-oprichter van een gespecialiseerd forensisch adviesbureau. Sinds 2014 is hij verbonden aan advocatenkantoor TDNL in Breda. Hier neemt hij de forensische aspecten van alle zaken van TDNL voor zijn rekening. Regelmatig doen ook voor collega-advocaten buiten TDNL een beroep op zijn expertise. Ruben Poppelaars is docent forensische opsporing.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ruben Poppelaars
Uitgever
Just Publishers
ISBN
9789089754226
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
272

Beschrijving

In populaire tv-series zoals CSI lijkt het simpel: een misdaad oplossen op basis van forensisch onderzoek. De praktijk blijkt veel weerbarstiger. De uitkomsten van het sporenonderzoek zijn vaak niet waterdicht of worden verkeerd geïnterpreteerd. Toch worden verdachten, mede op basis van dit onderzoek, veroordeeld en moeten ze vaak lange straffen uitzitten. Is dat wel terecht?

Mr. Ing. Ruben Poppelaars, gespecialiseerd in forensisch onderzoek, beschrijft met veel oog voor detail een aantal moord- en zedenzaken en het daaropvolgende forensisch onderzoek. Zo wordt de lezer van Op dood spoor stap voor stap ingewijd in de forensische praktijk.

De auteur plaatst daarbij vraagtekens bij de data van een aantal bekende strafzaken. Poppelaars schuwt het niet scherpe kritiek te geven op de rechtsgang en de uitkomsten daarvan. Na lezing van het boek ontstaat een duidelijk beeld van de do's and don'ts.

Strafrechtadvocaten Mr. Jan-Hein Kuijpers (o.a. de zaak Holleeder) en Mr. Arthur van der Biezen schreven ieder een voorwoord waarin zij het grote belang van verantwoord en gedegen forensisch onderzoek benadrukken. Beiden hebben grote waardering voor het werk van Ruben Poppelaars.

'Ruben Poppelaars schreef een uniek boek. Het is zeer toegankelijk en verdient een breed publiek'.
- Mr. Jan-Hein Kuijpers.

Mr. Ing. Ruben Poppelaars is mede-oprichter van een gespecialiseerd forensisch adviesbureau. Sinds 2014 is hij verbonden aan advocatenkantoor TDNL in Breda. Hier neemt hij de forensische aspecten van alle zaken van TDNL voor zijn rekening. Regelmatig doen ook voor collega-advocaten buiten TDNL een beroep op zijn expertise. Ruben Poppelaars is docent forensische opsporing.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ruben Poppelaars
Uitgever
Just Publishers
ISBN
9789089754226
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
272

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99