Onvergankelijk!

de bijna-doodervaring : venster op het licht van non-lokaal bewustzijn

Prijs € 14,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Jim van der Heijden

Paperback | Oktober 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De bijna-doodervaring en andere buitengewone ervaringen die in dit boek centraal staan, inspireren de mensheid al eeuwenlang tot de intuïtieve kennis en de intellectuele aanname van een ziel, of van een bewustzijn, die niet aan het fysieke lichaam is geketend.Ruud van Wees, BDE-onderzoeker en co-auteur van het artikel in 'The Lancet' (2001) over het Merkawah-onderzoek naar bijna-doodervaringen onder Nederlandse hartpatiënten. Het is van betekenis dat de aandacht voor dergelijke ervaringen in de westerse wereld weer groeit nu de ijzeren greep van het natuurwetenschappelijk materialisme is doorbroken: door nieuwe ontwikkelingen in de fysica is het materiebegrip verruimd, waardoor de tegenstelling met het begrip van ziel of bewustzijn minder scherp is geworden.Dit boek inspireert niet alleen om beschouwingen over een mogelijk leven na de dood opnieuw onder de loep te nemen, maar verklaart ook fenomenen als herinneringen aan een vorig leven en het collectieve geheugen. Een buitengewoon boeiend boek van een ervaringsdeskundige die verder kijkt dan de fenomenologie.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jim van der Heijden
Uitgever
Elmar B.V., Uitgeverij
ISBN
9789038922270
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2012
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
184

Beschrijving

De bijna-doodervaring en andere buitengewone ervaringen die in dit boek centraal staan, inspireren de mensheid al eeuwenlang tot de intuïtieve kennis en de intellectuele aanname van een ziel, of van een bewustzijn, die niet aan het fysieke lichaam is geketend.

Ruud van Wees, BDE-onderzoeker en co-auteur van het artikel in 'The Lancet' (2001) over het Merkawah-onderzoek naar bijna-doodervaringen onder Nederlandse hartpatiënten. Het is van betekenis dat de aandacht voor dergelijke ervaringen in de westerse wereld weer groeit nu de ijzeren greep van het natuurwetenschappelijk materialisme is doorbroken: door nieuwe ontwikkelingen in de fysica is het materiebegrip verruimd, waardoor de tegenstelling met het begrip van ziel of bewustzijn minder scherp is geworden.

Dit boek inspireert niet alleen om beschouwingen over een mogelijk leven na de dood opnieuw onder de loep te nemen, maar verklaart ook fenomenen als herinneringen aan een vorig leven en het collectieve geheugen. Een buitengewoon boeiend boek van een ervaringsdeskundige die verder kijkt dan de fenomenologie.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jim van der Heijden
Uitgever
Elmar B.V., Uitgeverij
ISBN
9789038922270
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2012
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
184

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 17,50
  • 21,50
  • 23,99
  • 24,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,00
  • 15,99