Onterecht levenslang

alles over de zaak Hüseyin Baybaşin

Prijs € 19,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Klaas Langendoen, Wim van de Pol

Paperback | Juli 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Hoe de Nederlandse staat willens en wetens een onschuldige man levenslang gafIN 2002 werd de Turkse Koerd Hüseyin Baybasin in Nederland veroordeeld tot levenslang. Na achttien jaar gevangenschap zal hij vrijkomen. Na Lucia de B. is het de tweede keer dat iemand onterecht tot levenslang is veroordeeld.Het verhaal van Baybasin is zo mogelijk nog schokkender door de rol van de Nederlandse justitie, die moedwillig een onschuldige man beschuldigde en hem achter de tralies stopte.Onterecht levenslang is niet alleen het huiveringwekkende verhaal van Hüseyin Baybasin, het verklaart oo kwaarom sommige hoofdrolspelers binnen het justitiële apparaat bereid waren zo ver te gaan.Langendoen en Van de Pol laten in dit boek zien dat vanaf dag één Nederlandse officieren van justitie en ambtenaren het bewijs in deze zaak met list en bedrog hebben gefalsificeerd. Telefoontaps werden in samenwerking met de Turkse politie zo geknipt en geplakt dat zal als bewijs tegen de verdachte konden worden gebruikt. Officieren van justitie deinsden er niet voor terug om te liegen terwijl ze onder ede stonden.De auteurs leggen uit hoe de oud-secretaris-generaal van het ministerie van Justitie, Joris Demmink, zich persoonlijk met de vervolging van Baybasin in Nederland bemoeide. Hugo Hillenaar, die inmiddels een van de hoogste posities binnen het Openbaar Ministerie bekleedt, was indertijd als officier van justitie belast met de zaak. De huidige korpschef van de politie Amsterdam, Pieter-Jaap Aalbersberg, ontsloeg een politieman omdat deze ontoelaatbaar handelde in de zaak, maar hield verder zijn kaken op elkaar over zijn kennis van het schandaal.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Klaas Langendoen, Wim van de Pol
Uitgever
Crimesite
ISBN
9789045210773
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
280

Beschrijving

Hoe de Nederlandse staat willens en wetens een onschuldige man levenslang gaf

IN 2002 werd de Turkse Koerd Hüseyin Baybasin in Nederland veroordeeld tot levenslang. Na achttien jaar gevangenschap zal hij vrijkomen. Na Lucia de B. is het de tweede keer dat iemand onterecht tot levenslang is veroordeeld.
Het verhaal van Baybasin is zo mogelijk nog schokkender door de rol van de Nederlandse justitie, die moedwillig een onschuldige man beschuldigde en hem achter de tralies stopte.

Onterecht levenslang is niet alleen het huiveringwekkende verhaal van Hüseyin Baybasin, het verklaart oo kwaarom sommige hoofdrolspelers binnen het justitiële apparaat bereid waren zo ver te gaan.

Langendoen en Van de Pol laten in dit boek zien dat vanaf dag één Nederlandse officieren van justitie en ambtenaren het bewijs in deze zaak met list en bedrog hebben gefalsificeerd. Telefoontaps werden in samenwerking met de Turkse politie zo geknipt en geplakt dat zal als bewijs tegen de verdachte konden worden gebruikt. Officieren van justitie deinsden er niet voor terug om te liegen terwijl ze onder ede stonden.

De auteurs leggen uit hoe de oud-secretaris-generaal van het ministerie van Justitie, Joris Demmink, zich persoonlijk met de vervolging van Baybasin in Nederland bemoeide. Hugo Hillenaar, die inmiddels een van de hoogste posities binnen het Openbaar Ministerie bekleedt, was indertijd als officier van justitie belast met de zaak. De huidige korpschef van de politie Amsterdam, Pieter-Jaap Aalbersberg, ontsloeg een politieman omdat deze ontoelaatbaar handelde in de zaak, maar hield verder zijn kaken op elkaar over zijn kennis van het schandaal.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Klaas Langendoen, Wim van de Pol
Uitgever
Crimesite
ISBN
9789045210773
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
280

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99