Onteigenen in Vlaanderen na het Onteigeningsdecreet

Prijs € 122,50

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Paperback | Juli 2022 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In 2017 heeft Vlaanderen het onteigeningscontentieux naar zich toe getrokken: ‘Wat we zelf doen, doen we beter’. Is dit louter een politieke slogan of zit er een grond van waarheid in? Na vier jaar toepassing van het Decreet van 24 februari 2017 betreffende onteigening voor het algemeen nut vormt dit de centrale vraag van dit boek. De auteurs evalueren vanuit hun praktijkervaring of het Decreet aan de verwachtingen voldoet en of er sprake is van een vereenvoudiging of dat het net nog wat ingewikkelder is geworden. Na een vergelijkende toelichting van de verschillende onteigeningswetten besteedt dit boek aandacht aan: - de grondvesten van de eigendomsrechten en het onteigeningsrecht (artikel 1 EP bij het EVRM en artikel 16 Grondwet), - de praktische toepassing van onteigeningsbesluiten, - onderhandelingen als instrument om niet te moeten onteigenen, - de gedeeltelijke onteigening en de gedwongen overname, - de functie van de vrederechter ter zake, - het deskundigenonderzoek als basis voor de bepaling van de provisionele en definitieve onteigeningsvergoeding, en - het recht van wederoverdracht. Onteigenen in Vlaanderen na het Onteigeningsdecreet is onmisbare lectuur voor iedereen die zich professioneel met vastgoed en onteigeningen bezighoudt: advocaten, notarissen, magistraten, Vlaamse en federale ambtenaren, vastgoedmakelaars en landmeters. Met bijdragen van Céline Bimbenet, Claire Buggenhoudt, Isabelle Cooreman, Jan Ghysels, Joeri Leten, Robert Palmans, Jannick Poets, Wim Rasschaert, Yves Sacreas, Reiner Tijs, John Toury en Matthias Valkeniers.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Boom juridisch Antwerpen
ISBN
9789464511017
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2022
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
400

Beschrijving

In 2017 heeft Vlaanderen het onteigeningscontentieux naar zich toe getrokken: ‘Wat we zelf doen, doen we beter’. Is dit louter een politieke slogan of zit er een grond van waarheid in? Na vier jaar toepassing van het Decreet van 24 februari 2017 betreffende onteigening voor het algemeen nut vormt dit de centrale vraag van dit boek. De auteurs evalueren vanuit hun praktijkervaring of het Decreet aan de verwachtingen voldoet en of er sprake is van een vereenvoudiging of dat het net nog wat ingewikkelder is geworden.

Na een vergelijkende toelichting van de verschillende onteigeningswetten besteedt dit boek aandacht aan:

- de grondvesten van de eigendomsrechten en het onteigeningsrecht (artikel 1 EP bij het EVRM en artikel 16 Grondwet),

- de praktische toepassing van onteigeningsbesluiten,

- onderhandelingen als instrument om niet te moeten onteigenen,

- de gedeeltelijke onteigening en de gedwongen overname,

- de functie van de vrederechter ter zake,

- het deskundigenonderzoek als basis voor de bepaling van de provisionele en definitieve onteigeningsvergoeding, en

- het recht van wederoverdracht.

Onteigenen in Vlaanderen na het Onteigeningsdecreet is onmisbare lectuur voor iedereen die zich professioneel met vastgoed en onteigeningen bezighoudt: advocaten, notarissen, magistraten, Vlaamse en federale ambtenaren, vastgoedmakelaars en landmeters.

Met bijdragen van Céline Bimbenet, Claire Buggenhoudt, Isabelle Cooreman, Jan Ghysels, Joeri Leten, Robert Palmans, Jannick Poets, Wim Rasschaert, Yves Sacreas, Reiner Tijs, John Toury en Matthias Valkeniers.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Boom juridisch Antwerpen
ISBN
9789464511017
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2022
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
400

Actuele bestsellers!

  • 23,99
  • 22,99
  • 20,00
  • 21,99
  • 23,99
  • 15,00
  • 24,99
  • 22,95
  • 27,99
  • 22,00