Ontdek je persoonlijke kwaliteiten

meer veerkracht en zelfvertrouwen voor leerlingen van 10 tot 15 jaar

Prijs € 42,00

Uitverkocht

Ilona Boniwell, Lucy Ryan

Paperback | September 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Hoe ontwikkel je vaardigheden bij pubers en prepubers die kunnen zorgen voor een gevoel van welbevinden en het vergroten van veerkracht? De ambitie van de positieve psychologie is welbevinden doelbewust te versterken en veerkracht te vergroten. Welbevinden is meer dan je alleen goed voelen. Het is de ervaring dat je een plezierig, betekenisvol en (op de ander) betrokken leven leidt. Veerkracht is het vermogen tot positieve aanpassing aan of na een stressvolle gebeurtenis. Met voldoende veerkracht kan je je beschermen tegen de impact van stress of tegenslagen of andere negatieve levenservaringen. De 36 lessen in welbevinden uit dit boek bieden leerkrachten een stevig en flexibel instrument om leerlingen te inspireren. Het boek is opgedeeld in zes hoofdstukken van ieder zes lessen rond een thema waaruit de leerkracht naar keuze een programma kan samenstellen. Iedere les heeft: - een opbouw van zestig minuten - aanwijzingen voor de uitvoering - handouts voor studenten die gedownload kunnen worden - refenties en gerelateerde bronnen Ilona Boniwell is erin geslaagd om wetenschappelijke inzichten te vertalen naar een eigentijds en modern lesprogramma. Zowel leerkrachten als ook leerlingen waren bij de ontwikkeling van dit programma betrokken. De activiteiten in dit programma sluiten aan bij de leefwereld van jongeren: in lessen worden YouTube video's gebruikt of door leerlingen zelf ingebracht naast afspeellijsten met hun favoriete muziek. Coöperatief leren, een onderbouwde en effectieve didactische aanpak, is onderdeel van alle lessen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ilona Boniwell, Lucy Ryan
Uitgever
SWP, Uitgeverij B.V.
ISBN
9789088506659
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Hoe ontwikkel je vaardigheden bij pubers en prepubers die kunnen zorgen voor een gevoel van welbevinden en het vergroten van veerkracht? De ambitie van de positieve psychologie is welbevinden doelbewust te versterken en veerkracht te vergroten. Welbevinden is meer dan je alleen goed voelen. Het is de ervaring dat je een plezierig, betekenisvol en (op de ander) betrokken leven leidt. Veerkracht is het vermogen tot positieve aanpassing aan of na een stressvolle gebeurtenis. Met voldoende veerkracht kan je je beschermen tegen de impact van stress of tegenslagen of andere negatieve levenservaringen.

De 36 lessen in welbevinden uit dit boek bieden leerkrachten een stevig en flexibel instrument om leerlingen te inspireren. Het boek is opgedeeld in zes hoofdstukken van ieder zes lessen rond een thema waaruit de leerkracht naar keuze een programma kan samenstellen. Iedere les heeft:
- een opbouw van zestig minuten
- aanwijzingen voor de uitvoering
- handouts voor studenten die gedownload kunnen worden
- refenties en gerelateerde bronnen

Ilona Boniwell is erin geslaagd om wetenschappelijke inzichten te vertalen naar een eigentijds en modern lesprogramma. Zowel leerkrachten als ook leerlingen waren bij de ontwikkeling van dit programma betrokken. De activiteiten in dit programma sluiten aan bij de leefwereld van jongeren: in lessen worden YouTube video's gebruikt of door leerlingen zelf ingebracht naast afspeellijsten met hun favoriete muziek. Coöperatief leren, een onderbouwde en effectieve didactische aanpak, is onderdeel van alle lessen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ilona Boniwell, Lucy Ryan
Uitgever
SWP, Uitgeverij B.V.
ISBN
9789088506659
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99