Onder gepensioneerden (e-Book)

Prijs € 14,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Jaap Kranenborg

EPUB met digitaal watermerk | Oktober 2023 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Pensioen is helemaal het einde! Vijf jaar na de cursus Wat te doen met je pensioen op Texel is het volgens een van de deelnemers tijd voor een reünie. Dit initiatief is voor andere deelnemers aanleiding om te reflecteren op het pensioen tot dusver. Ze zitten allemaal in dezelfde fase van het leven, hebben allemaal dezelfde cursus gevolgd, maar denken stuk voor stuk verschillend over het pensioen, het leven én over de cursus en bijbehorende cursisten. Zo verschillend dat de reünie op losse schroeven komt te staan. Terwijl we een dozijn gepensioneerden volgen, wordt op hilarische, pijnlijke, ontroerende en originele wijze duidelijk hoe verschillend mensen omgaan met deze nieuwe periode in hun leven. Een aanrader voor iedereen die (binnenkort) met pensioen gaat of al met pensioen is. Jaap Kranenborg (1951) schreef eerder de romans De laatste horizon, Warenhuis van het verleden en De ontgroening van een eerstejaars gepensioneerde. Naast deze romans heeft hij vele verhalen in literaire tijdschriften, waaronder De Tweede Ronde, Hollands Maandblad en Tzum, gepubliceerd. Enkele van die verhalen werden later opgenomen in verzamelbundels (Mooi meegenomen en Goed gebundeld). Voorts schrijft hij regelmatig artikelen, columns en verhalen over vogels voor diverse media, zoals NRC, Trouw, Het Parool, Vogeljaar en De Nieuwe Meerbode. Over De ontgroening van een eerstejaars gepensioneerde: ‘Aanrader, ook voor wie niet met pensioen gaat.’ NRC ‘Een herkenbare en humoristische roman.’ Margriet ‘Jaap Kranenborg schrijft dat met veel humor op, en daarnaast is het ontroerend en herkenbaar. Zo leuk geschreven dat het voor een breed publiek de moeite waard is.’ Mezza, Algemeen Dagblad

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jaap Kranenborg
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000390250
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2023
Bestandsgrootte
1364280 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
280

Beschrijving

Pensioen is helemaal het einde!

Vijf jaar na de cursus Wat te doen met je pensioen op Texel is het volgens een van de deelnemers tijd voor een reünie. Dit initiatief is voor andere deelnemers aanleiding om te reflecteren op het pensioen tot dusver. Ze zitten allemaal in dezelfde fase van het leven, hebben allemaal dezelfde cursus gevolgd, maar denken stuk voor stuk verschillend over het pensioen, het leven én over de cursus en bijbehorende cursisten. Zo verschillend dat de reünie op losse schroeven komt te staan.

Terwijl we een dozijn gepensioneerden volgen, wordt op hilarische, pijnlijke, ontroerende en originele wijze duidelijk hoe verschillend mensen omgaan met deze nieuwe periode in hun leven. Een aanrader voor iedereen die (binnenkort) met pensioen gaat of al met pensioen is.

Jaap Kranenborg (1951) schreef eerder de romans De laatste horizon, Warenhuis van het verleden en De ontgroening van een eerstejaars gepensioneerde. Naast deze romans heeft hij vele verhalen in literaire tijdschriften, waaronder De Tweede Ronde, Hollands Maandblad en Tzum, gepubliceerd. Enkele van die verhalen werden later opgenomen in verzamelbundels (Mooi meegenomen en Goed gebundeld). Voorts schrijft hij regelmatig artikelen, columns en verhalen over vogels voor diverse media, zoals NRC, Trouw, Het Parool, Vogeljaar en De Nieuwe Meerbode.

Over De ontgroening van een eerstejaars gepensioneerde:
‘Aanrader, ook voor wie niet met pensioen gaat.’ NRC

‘Een herkenbare en humoristische roman.’ Margriet

‘Jaap Kranenborg schrijft dat met veel humor op, en daarnaast is het ontroerend en herkenbaar. Zo leuk geschreven dat het voor een breed publiek de moeite waard is.’ Mezza, Algemeen Dagblad

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jaap Kranenborg
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000390250
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2023
Bestandsgrootte
1364280 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
280

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 17,50
  • 24,99
  • 15,00
  • 18,99
  • 23,00
  • 22,50
  • 15,99
  • 23,99
  • 18,99