Object-georiënteerde ontologie

Een nieuwe theorie van alles

Prijs € 24,90

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Actie: Geen verzendkosten!

Graham Harman

Paperback | April 2024 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Moderne klassieker voor de lezers van Timothy Morton, Bruno Latour en Markus Gabriel.   De nieuwe filosofische stroming van de objectgeoriënteerde ontologie (OOO) biedt een radicale herziening van de manier waarop we de werkelijkheid begrijpen. Ze maakt een einde aan de bevoorrechte positie van de mens binnen de filosofie zoals die tot zelfs in het denken van postmoderne filosofen als Foucault en Derrida heeft doorgewerkt. Wat als de mens niet de maat is van alle dingen, maar slechts een ‘object’, even belangrijk als alle andere objecten?   Objectgeoriënteerde ontologie biedt een omvattend en fascinerend overzicht van deze nieuwe filosofische stroming. In heldere, toegankelijke taal verbindt Graham Harman, de belangrijkste vertegenwoordiger van OOO, zijn opvatting van esthetica aan een nieuwe fundering van de wetenschappen. Hij pleit voor een grondige herziening van kunst en architectuur, en ontwikkelt een grensverleggende visie op ethiek. Met zijn radicaal nieuwe opvatting van objecten plaatst hij OOO tegenover de grote filosofische tradities van de twintigste eeuw. Voor de Nederlandse editie verzorgde filosoof Arjen Kleinherenbrink een inleiding.   Graham Harman (1968) is de bekendste vertegenwoordiger van het speculatief realisme, een filosofische stroming die rond de millenniumwisseling opkwam. Speculatief realisten proberen met innovatieve metafysische systemen nieuwe perspectieven op de realiteit te genereren. Harmans versie daarvan, de objectgeoriënteerde ontologie (OOO), is sinds haar ontstaan mateloos populair.  

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Graham Harman
Uitgever
Boom
ISBN
9789024452583
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2024
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
272

Beschrijving

Moderne klassieker voor de lezers van Timothy Morton, Bruno Latour en Markus Gabriel.

 

De nieuwe filosofische stroming van de objectgeoriënteerde ontologie (OOO) biedt een radicale herziening van de manier waarop we de werkelijkheid begrijpen. Ze maakt een einde aan de bevoorrechte positie van de mens binnen de filosofie zoals die tot zelfs in het denken van postmoderne filosofen als Foucault en Derrida heeft doorgewerkt. Wat als de mens niet de maat is van alle dingen, maar slechts een ‘object’, even belangrijk als alle andere objecten?

 

Objectgeoriënteerde ontologie biedt een omvattend en fascinerend overzicht van deze nieuwe filosofische stroming. In heldere, toegankelijke taal verbindt Graham Harman, de belangrijkste vertegenwoordiger van OOO, zijn opvatting van esthetica aan een nieuwe fundering van de wetenschappen. Hij pleit voor een grondige herziening van kunst en architectuur, en ontwikkelt een grensverleggende visie op ethiek. Met zijn radicaal nieuwe opvatting van objecten plaatst hij OOO tegenover de grote filosofische tradities van de twintigste eeuw. Voor de Nederlandse editie verzorgde filosoof Arjen Kleinherenbrink een inleiding.

 

Graham Harman (1968) is de bekendste vertegenwoordiger van het speculatief realisme, een filosofische stroming die rond de millenniumwisseling opkwam. Speculatief realisten proberen met innovatieve metafysische systemen nieuwe perspectieven op de realiteit te genereren. Harmans versie daarvan, de objectgeoriënteerde ontologie (OOO), is sinds haar ontstaan mateloos populair.  

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Graham Harman
Uitgever
Boom
ISBN
9789024452583
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2024
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
272

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99