Notaris, MKB-ondernemers en ondernemingen

Prijs € 40,49

Uitverkocht

L Timmerman

Paperback | Februari 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De notaris kan op diverse manieren met het ondernemingsrecht te maken krijgen. Voor sommige ondernemingsrechtelijke handelingen, zoals oprichting, statutenwijzigingen, omzetting, fusie en splitsing, is tussenkomst van de notaris vereist. De notaris kan ook op indirecte wijze met het ondernemingsrecht te maken krijgen. Zo moet hij, om zijn klanten goed te kunnen adviseren, enig inzicht hebben in het leerstuk van de bestuurdersaansprakelijkheid of in de wijze waarop waarderingvan aandelen of een onderneming plaatsvindt.Diverse gebeurtenissen in de privésfeer, zoals een echtscheiding of een overlijden, kunnen gevolgen hebben voor de continuïteit van de onderneming. Bij het waarborgen van de continuïteit kan de notaris betrokken raken. De verbindingen tussen het notariaat en het ondernemingsrecht zijnveelomvattend en divers. In jaargang 2016 van het WPNR is een aantal opstellen opgenomen waarinaandacht is besteed aan raakvlakken tussen het notariaat en het ondernemingsrecht, met bijzonderoog voor het midden- en kleinbedrijf. Die opstellen zijn geschreven ter voorbereiding van het KNB congres op 14 oktober 2016. In deze bundel zijn de in het WPNR gepubliceerde opstellen in geactualiseerde vorm samengebracht. De bundel geeft op een veelkleurige wijze inzicht in de samenhang tussen het notariaat en het ondernemingsrecht.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
L Timmerman
Uitgever
Sdu Uitgevers
ISBN
9789012400916
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2018
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
304

Beschrijving

De notaris kan op diverse manieren met het ondernemingsrecht te maken krijgen. Voor sommige ondernemingsrechtelijke handelingen, zoals oprichting, statutenwijzigingen, omzetting, fusie en splitsing, is tussenkomst van de notaris vereist. De notaris kan ook op indirecte wijze met het ondernemingsrecht te maken krijgen. Zo moet hij, om zijn klanten goed te kunnen adviseren, enig inzicht hebben in het leerstuk van de bestuurdersaansprakelijkheid of in de wijze waarop waardering
van aandelen of een onderneming plaatsvindt.

Diverse gebeurtenissen in de privésfeer, zoals een echtscheiding of een overlijden, kunnen gevolgen hebben voor de continuïteit van de onderneming. Bij het waarborgen van de continuïteit kan de notaris betrokken raken. De verbindingen tussen het notariaat en het ondernemingsrecht zijn
veelomvattend en divers. In jaargang 2016 van het WPNR is een aantal opstellen opgenomen waarin
aandacht is besteed aan raakvlakken tussen het notariaat en het ondernemingsrecht, met bijzonder
oog voor het midden- en kleinbedrijf. Die opstellen zijn geschreven ter voorbereiding van het KNB congres op 14 oktober 2016.

In deze bundel zijn de in het WPNR gepubliceerde opstellen in geactualiseerde vorm samengebracht. De bundel geeft op een veelkleurige wijze inzicht in de samenhang tussen het notariaat en het ondernemingsrecht.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
L Timmerman
Uitgever
Sdu Uitgevers
ISBN
9789012400916
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2018
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
304

Actuele bestsellers!

  • 24,99
  • 18,99
  • 33,99
  • 24,99
  • 12,99
  • 15,00
  • 29,99
  • 29,95
  • 15,00
  • 23,99