Niet meer depressief

werkboek voor de cliënt

Prijs € 24,95

Niet beschikbaar

Claudi Bockting

Paperback | Juli 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Niet meer depressief is een werkboek voor iedereen die kampt met terugkerende depressies. Dit werkboek gebruikt de cliënt naast een behandeling (cognitieve) therapie. Het bevat informatie, formulieren en uitleg die de cliënt tijdens de behandeling nodig heeft. Bij het werkboek hoort ook een protocol voor de hulpverlener (Preventieve cognitieve training bij terugkerende depressie, isbn 9789031353071).Het werkboek Niet meer depressief is gebaseerd op cognitief therapeutische principes en is effectief in het voorkomen van terugval bij mensen met veel voorgaande depressieve episodes. De nadruk ligt op wat de cliënt zelf kan doen om terugval te voorkomen waarbij veel aandacht besteed wordt aan denkpatronen. De training resulteert in een preventieplan voor cliënten.Het werkboek Niet meer depressief is onderdeel van de reeks Protocollen voor de GGZ. Elk deel geeft een sessiegewijze omschrijving van de behandeling van een specifieke psychische aandoening weer. De theorie is beknopt en berust op wetenschappelijke evidentie. Protocollen voor de GGZ is bedoeld voor psychologen, psychotherapeuten, psychiaters en andere hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Claudi Bockting
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031374274
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2009
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
50

Beschrijving

Niet meer depressief is een werkboek voor iedereen die kampt met terugkerende depressies. Dit werkboek gebruikt de cliënt naast een behandeling (cognitieve) therapie. Het bevat informatie, formulieren en uitleg die de cliënt tijdens de behandeling nodig heeft. Bij het werkboek hoort ook een protocol voor de hulpverlener (Preventieve cognitieve training bij terugkerende depressie, isbn 9789031353071).
Het werkboek Niet meer depressief is gebaseerd op cognitief therapeutische principes en is effectief in het voorkomen van terugval bij mensen met veel voorgaande depressieve episodes. De nadruk ligt op wat de cliënt zelf kan doen om terugval te voorkomen waarbij veel aandacht besteed wordt aan denkpatronen. De training resulteert in een preventieplan voor cliënten.

Het werkboek Niet meer depressief is onderdeel van de reeks Protocollen voor de GGZ. Elk deel geeft een sessiegewijze omschrijving van de behandeling van een specifieke psychische aandoening weer. De theorie is beknopt en berust op wetenschappelijke evidentie. Protocollen voor de GGZ is bedoeld voor psychologen, psychotherapeuten, psychiaters en andere hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Claudi Bockting
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031374274
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2009
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
50

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99