Neurologie voor verpleegkundigen

Prijs € 57,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

H.J. Gelmers

Paperback | Augustus 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

"De steeds hogere eisen aan competentie en vakbekwaamheid van de verpleeg­kundige maken een verdergaande specialisatie noodzakelijk. Dergelijke vernieuwingen zijn van invloed op het opleidingstraject en dus op 'Neurologie voor verpleegkundigen', een leerboek dat al sinds 1979 een prominente plaats inneemt binnen het onderwijs aan aankomende (basis)verpleegkundigen.In deze tiende druk komen alle facetten van de neurologische verpleegkunde aan bod. In deel I worden de verschillende fasen van het verpleegkundig proces besproken, met de nadruk op het verwerven van de specifieke vaardigheden, nodig om het verpleegkundig proces gestalte te kunnen geven. Deel II beschrijft de belangrijkste neurologische ziektebeelden, met aandacht voor de oorzaak, de verspreiding, het beloop en de prognose. Deel III is in feite een synopsis van hetgeen eerder in de opleiding is behandeld op het gebied van de anatomie en fysiologie.Uiteraard is de theorie aangepast aan de nieuwste kennis en inzichten: zo is er aandacht voor de recente ontwikkelingen bij de behandeling, preventie en ­hedendaagse zorgverlening van vaatziekten van de hersenen en de rol van de verpleegkundige bij de acute opvang van de patiënt met een beroerte en bij de neurorevalidatie. Daarnaast komen nieuwe inzichten in de behandeling van epilepsie en ten aanzien van de bestrijding van pijn aan de orde. 'Neurologie voor verpleegkundigen' – hét neurologieleerboek voor verpleeg­kundigen in opleiding op de kwalificatieniveaus 4 en 5 – geeft een helder overzicht van het verpleegkundig proces, de ziektebeelden, de anatomie en fysiologie. De vele casussen brengen theorie en praktijk samen, terwijl de opdrachten zorgen voor verdere bewustwording en verwerking."

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
H.J. Gelmers
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023246459
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
380

Beschrijving

"De steeds hogere eisen aan competentie en vakbekwaamheid van de verpleeg­kundige maken een verdergaande specialisatie noodzakelijk. Dergelijke vernieuwingen zijn van invloed op het opleidingstraject en dus op 'Neurologie voor verpleegkundigen', een leerboek dat al sinds 1979 een prominente plaats inneemt binnen het onderwijs aan aankomende (basis)verpleegkundigen.

In deze tiende druk komen alle facetten van de neurologische verpleegkunde aan bod. In deel I worden de verschillende fasen van het verpleegkundig proces besproken, met de nadruk op het verwerven van de specifieke vaardigheden, nodig om het verpleegkundig proces gestalte te kunnen geven. Deel II beschrijft de belangrijkste neurologische ziektebeelden, met aandacht voor de oorzaak, de verspreiding, het beloop en de prognose. Deel III is in feite een synopsis van hetgeen eerder in de opleiding is behandeld op het gebied van de anatomie en fysiologie.

Uiteraard is de theorie aangepast aan de nieuwste kennis en inzichten: zo is er aandacht voor de recente ontwikkelingen bij de behandeling, preventie en ­hedendaagse zorgverlening van vaatziekten van de hersenen en de rol van de verpleegkundige bij de acute opvang van de patiënt met een beroerte en bij de neurorevalidatie. Daarnaast komen nieuwe inzichten in de behandeling van epilepsie en ten aanzien van de bestrijding van pijn aan de orde.

'Neurologie voor verpleegkundigen' – hét neurologieleerboek voor verpleeg­kundigen in opleiding op de kwalificatieniveaus 4 en 5 – geeft een helder overzicht van het verpleegkundig proces, de ziektebeelden, de anatomie en fysiologie. De vele casussen brengen theorie en praktijk samen, terwijl de opdrachten zorgen voor verdere bewustwording en verwerking."

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
H.J. Gelmers
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023246459
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
380

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 17,50
  • 21,50
  • 23,99
  • 24,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,00
  • 15,99