NEN 3140 voldoende onderricht persoon

bedrijfsvoering van elektrische installaties

Prijs € 55,59

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

A.W.M. Kerkhofs

Paperback | Juli 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

NEN 3140 VOLDOENDE ONDERRICHT PERSOONBedrijfsvoering van elektrische installatiesDe NEN 3140, ontwikkeld door normcommissie NEC 623, beschrijft op welke manier de bedrijfsvoering van elektrische installaties en elektrische arbeidsmiddelen veilig kan plaatsvinden. Omdat het lezen van een norm niet eenvoudig is, beschrijft dit boek de praktische betekenis van de NEN 3140 afgestemdop de Voldoende Onderricht Persoon. Hieronder wordt verstaan een medewerker die bij werkzaamheden met of nabij elektrische installaties en elektrische arbeidsmiddelen te maken krijgt met gevaren van elektriciteit, maar hiervoor geen elektrotechnische beroepsopleiding heeft gevolgd. Aspirant elektromonteurs,montage medewerkers, lassers, operators in productielijnen en dergelijke kunnen worden aangewezen als Voldoende Onderricht Persoon.Het boek is geschreven in praktische duidelijke taal en is voorzien van veel illustraties en praktijkvoorbeelden.Het kan dienen voor zelfstudie, maar kan ook worden ingezet als cursusmateriaal bij trainingen Voldoende Onderricht Persoon NEN 3140.Een greep uit de inhoud:inleiding tot de NEN 3140, wetgeving en aanwijsbeleidbasisbegrippen elektrotechniekdraden, kabels en verbindingengevaren van elektriciteit en wat te doen bij ongevallenbeschermingsmiddelenhet spanningsloos maken van een eenvoudige installatieveilig omgaan met elektrische handgereedschappentoegangsbeleid elektrotechnische ruimtenveilig werken en juist meten met passende veilige meetapparatuurveilig werken met aardlekschakelaarswerken in nauw geleidende ruimten, acculaadruimten en in een vochtige omgevingvervangen van elektrisch materieelOver de auteurDhr A.W.M. (Anton) Kerkhofs is werkzaam als trainer adviseur elektrotechniek en tevens als veiligheidskundige bij SBK Advies & Training. In deze functie is hij betrokken bij het ontwikkelen van elektrotechnische normen. Het opzetten van opleidingsplannen en trainingen is een van zijn speerpunten. Ook adviseert hij ondernemingen en verzorgt hij uiteenlopende elektrotechnische trainingen voor de branchevereniging en voor diverse bedrijven. Bovendien publiceert Kerkhofs regelmatig over zijn vakgebied.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
A.W.M. Kerkhofs
Uitgever
Vakmedianet BouwCommunities B.V.
ISBN
9789012584807
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2013
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
232

Beschrijving

NEN 3140 VOLDOENDE ONDERRICHT PERSOON
Bedrijfsvoering van elektrische installaties
De NEN 3140, ontwikkeld door normcommissie NEC 623, beschrijft op welke manier de bedrijfsvoering van elektrische installaties en elektrische arbeidsmiddelen veilig kan plaatsvinden. Omdat het lezen van een norm niet eenvoudig is, beschrijft dit boek de praktische betekenis van de NEN 3140 afgestemd
op de Voldoende Onderricht Persoon. Hieronder wordt verstaan een medewerker die bij werkzaamheden met of nabij elektrische installaties en elektrische arbeidsmiddelen te maken krijgt met gevaren van elektriciteit, maar hiervoor geen elektrotechnische beroepsopleiding heeft gevolgd. Aspirant elektromonteurs,
montage medewerkers, lassers, operators in productielijnen en dergelijke kunnen worden aangewezen als Voldoende Onderricht Persoon.
Het boek is geschreven in praktische duidelijke taal en is voorzien van veel illustraties en praktijkvoorbeelden.
Het kan dienen voor zelfstudie, maar kan ook worden ingezet als cursusmateriaal bij trainingen Voldoende Onderricht Persoon NEN 3140.
Een greep uit de inhoud:
inleiding tot de NEN 3140, wetgeving en aanwijsbeleid
basisbegrippen elektrotechniek
draden, kabels en verbindingen
gevaren van elektriciteit en wat te doen bij ongevallen
beschermingsmiddelen
het spanningsloos maken van een eenvoudige installatie
veilig omgaan met elektrische handgereedschappen
toegangsbeleid elektrotechnische ruimten
veilig werken en juist meten met passende veilige meetapparatuur
veilig werken met aardlekschakelaars
werken in nauw geleidende ruimten, acculaadruimten en in een vochtige omgeving
vervangen van elektrisch materieel
Over de auteur
Dhr A.W.M. (Anton) Kerkhofs is werkzaam als trainer adviseur elektrotechniek en tevens als veiligheidskundige bij SBK Advies & Training. In deze functie is hij betrokken bij het ontwikkelen van elektrotechnische normen. Het opzetten van opleidingsplannen en trainingen is een van zijn speerpunten. Ook adviseert hij ondernemingen en verzorgt hij uiteenlopende elektrotechnische trainingen voor de branchevereniging en voor diverse bedrijven. Bovendien publiceert Kerkhofs regelmatig over zijn vakgebied.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
A.W.M. Kerkhofs
Uitgever
Vakmedianet BouwCommunities B.V.
ISBN
9789012584807
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2013
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
232

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99