Nederlands miniatuurzilver uit de 17de en 18de eeuw

Prijs € 29,95

Uitverkocht

John Endlich, Dirk Jan Biemond, Jet Pijzel-Dommisse

Paperback | November 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Belangrijk naslagwerk voor 17de-eeuws miniatuurzilver Verzamelen is van alle tijden en van iedereen. Voor het verzamelen van miniatuurzilver geldt dat ook. Niet alleen welgestelde Amsterdamse dames hebben een pronkpoppenhuis ingericht, ook een apotheker, koopman, notaris of dokter had in de 17de eeuw een collectie. Voor deze fris vormgegeven publicatie zijn talrijke collecties van Nederlandse musea en particuliere verzamelaars onderzocht. Er is speciale aandacht voor de 17de eeuw, een periode waarover tot nu weinig bekend is. Het leverde veel nieuwe, vaak unieke voorwerpen en veel nieuwe meestertekens op. Opvallend is de grote veelzijdigheid van vormgeving van deze kleine voorwerpen. Ze geven een verbluffende kijk op het leven van alledag in de 17de en 18de eeuw, zowel binnen als buiten. Het gebruik van vaak niet meer bestaande voorwerpen of spelletjes wordt verklaard: zo blijken de Amsterdamse doolhoven niet alleen verpozing voor het gezin, maar ook inspiratie voor een zilversmid. Deze zeer rijk geïllustreerde publicatie dompelt u onder in een verbazingwekkende miniatuurwereld. Dankzij de uitgebreide informatie en de toevoeging van meestertekens is het tevens een uitstekend naslagwerk.Verzamelen is van alle tijden en van iedereen. Het verzamelen van miniatuurzilver is dat ook.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
John Endlich, Dirk Jan Biemond, Jet Pijzel-Dommisse
Uitgever
wbooks
ISBN
9789040078262
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Meerdere talen
Aantal Pagina's
143

Beschrijving

Belangrijk naslagwerk voor 17de-eeuws miniatuurzilver

Verzamelen is van alle tijden en van iedereen. Voor het verzamelen van miniatuurzilver geldt dat ook. Niet alleen welgestelde Amsterdamse dames hebben een pronkpoppenhuis ingericht, ook een apotheker, koopman, notaris of dokter had in de 17de eeuw een collectie.

Voor deze fris vormgegeven publicatie zijn talrijke collecties van Nederlandse musea en particuliere verzamelaars onderzocht. Er is speciale aandacht voor de 17de eeuw, een periode waarover tot nu weinig bekend is. Het leverde veel nieuwe, vaak unieke voorwerpen en veel nieuwe meestertekens op. Opvallend is de grote veelzijdigheid van vormgeving van deze kleine voorwerpen. Ze geven een verbluffende kijk op het leven van alledag in de 17de en 18de eeuw, zowel binnen als buiten. Het gebruik van vaak niet meer bestaande voorwerpen of spelletjes wordt verklaard: zo blijken de Amsterdamse doolhoven niet alleen verpozing voor het gezin, maar ook inspiratie voor een zilversmid.

Deze zeer rijk geïllustreerde publicatie dompelt u onder in een verbazingwekkende miniatuurwereld. Dankzij de uitgebreide informatie en de toevoeging van meestertekens is het tevens een uitstekend naslagwerk.Verzamelen is van alle tijden en
van iedereen. Het verzamelen van miniatuurzilver is dat ook.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
John Endlich, Dirk Jan Biemond, Jet Pijzel-Dommisse
Uitgever
wbooks
ISBN
9789040078262
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Meerdere talen
Aantal Pagina's
143

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 17,50
  • 21,50
  • 23,99
  • 24,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,00
  • 15,99