NDSM toen & nu / past & present

Prijs € 24,50

Uitverkocht

Elisabeth Spits, Bas Kok, Marlies Hummelen

Hardback | Juni 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Bloeien, ten onder gaan en herrijzen uit je eigen as: de NDSM is de Phoenix van Amsterdam. Wie het terrein van de voormalige scheepswerf nu bezoekt (en dat zijn er tienduizenden!) belandt in een wervelende mix van kunst, bedrijven, festivals, markten en restaurants. Het decor: industriële loodsen, rauwe betonhellingen, dukdalven, kranen en katrollen. Hier bloeit iets moois tussen heden en verleden. In dit boek trekt de bijzondere levensloop van de NDSM aan je voorbij in 200 prachtige foto's. Ooit was de NDSM-werf de grootste van Nederland. In 1984 ging deze trots van Amsterdam-Noord failliet. Van de hellingen waar nu spetterende concerten gegeven worden, gleden destijds kolossale schepen het IJ in. Waar nu ateliers en kantoren staan, werkten duizenden arbeiders aan oceaanstomers en mammoettankers. En nog steeds is er scheepsbouw te vinden.Voor fotografen was en ís het NDSM-terrein een dankbaar onderwerp. Vijftien van hen zijn in dit boek bijeengebracht. Grote namen uit het verleden als Cas Oorthuys en Frits Rotgans, naast hedendaagse fotografen als Marc Faasse en Jaap Scheeren. Kijk met hen mee naar dit unieke stukje Amsterdam-Noord en ontdek de NDSM!

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Elisabeth Spits, Bas Kok, Marlies Hummelen
Uitgever
Boekschap
ISBN
9789490357252
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juni 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
240

Beschrijving

Bloeien, ten onder gaan en herrijzen uit je eigen as: de NDSM is de Phoenix van Amsterdam. Wie het terrein van de voormalige scheepswerf nu bezoekt (en dat zijn er tienduizenden!) belandt in een wervelende mix van kunst, bedrijven, festivals, markten en restaurants. Het decor: industriële loodsen, rauwe betonhellingen, dukdalven, kranen en katrollen. Hier bloeit iets moois tussen heden en verleden.

In dit boek trekt de bijzondere levensloop van de NDSM aan je voorbij in 200 prachtige foto's. Ooit was de NDSM-werf de grootste van Nederland. In 1984 ging deze trots van Amsterdam-Noord failliet. Van de hellingen waar nu spetterende concerten gegeven worden, gleden destijds kolossale schepen het IJ in. Waar nu ateliers en kantoren staan, werkten duizenden arbeiders aan oceaanstomers en mammoettankers. En nog steeds is er scheepsbouw te vinden.
Voor fotografen was en ís het NDSM-terrein een dankbaar onderwerp. Vijftien van hen zijn in dit boek bijeengebracht. Grote namen uit het verleden als Cas Oorthuys en Frits Rotgans, naast hedendaagse fotografen als Marc Faasse en Jaap Scheeren. Kijk met hen mee naar dit unieke stukje Amsterdam-Noord en ontdek de NDSM!

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Elisabeth Spits, Bas Kok, Marlies Hummelen
Uitgever
Boekschap
ISBN
9789490357252
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juni 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
240

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 17,50
  • 21,50
  • 23,99
  • 24,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,00
  • 15,99