Napoleon, martelaar voor de vrede

de oorlogen tegen Napoleon

Prijs € 27,95

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Michel Franceschi

Paperback | Maart 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De populaire en academische geschiedschrijving toont ons een eenzijdig beeld van Napoleon als de onverbeterlijke aanstoker van oorlog die keer op keer naar grootscheepse militaire veroveringen streefde. Voormalig Frans generaal Michel Franceschi en Ben Weider (overleden in 2008) ontmantelen deze onjuiste conclusie in Napoleon, martelaar voor de vrede - De oorlogen tegen Napoleon, een briljant en overtuigend geschreven essay dat ons begrip van de Franse keizer op zijn kop zet.Zonder zich te verlagen tot de clichés en karikaturen die veel historici gebruiken wanneer ze Napoleon opvoeren, argumenteren Franceschi en Weiderovertuigend dat het beeld van de megalomane veroveraar die Europa liet leegbloeden - meer dan drie miljoen doden volgens schrijver Bart Van Loo - om aan zijn dolle ambities en onverzadigbare oorlogszucht te kunnen voldoen, ongegrond is.Feiten uit die periode worden nauwgezet tegen het licht gehouden en deschrijvers weten oorzaak en gevolg goed van elkaar te scheiden. Zo schetsen ze een meeslepend portret van een principieel paci stische Napoleon, een portret dat volledig verschilt van de opinie onder de hedendaagse geleerden. Overtuigend beargumenteerd verdedigen de auteurs in Napoleon, martelaar voor de vrede - De oorlogen tegen Napoleon moedig en buitengewoon nauwkeurig een historisch idee dat al twee eeuwen lang een krachtig debat opwekt binnen de internationale geschiedkundige gemeenschap.Aan het einde van dit boek wordt de these dat Napoleon werd vergiftigd, en dus vermoord, tijdens zijn laatste levensjaren op het eiland Sint-Helena, uiteengezet en op overtuigende wijze verdedigd.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Michel Franceschi
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789461537294
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2016
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
328

Beschrijving

De populaire en academische geschiedschrijving toont ons een eenzijdig beeld van Napoleon als de onverbeterlijke aanstoker van oorlog die keer op keer naar grootscheepse militaire veroveringen streefde. Voormalig Frans generaal Michel Franceschi en Ben Weider (overleden in 2008) ontmantelen deze onjuiste conclusie in Napoleon, martelaar voor de vrede - De oorlogen tegen Napoleon, een briljant en overtuigend geschreven essay dat ons begrip van de Franse keizer op zijn kop zet.



Zonder zich te verlagen tot de clichés en karikaturen die veel historici gebruiken wanneer ze Napoleon opvoeren, argumenteren Franceschi en Weider
overtuigend dat het beeld van de megalomane veroveraar die Europa liet leegbloeden - meer dan drie miljoen doden volgens schrijver Bart Van Loo - om aan zijn dolle ambities en onverzadigbare oorlogszucht te kunnen voldoen, ongegrond is.



Feiten uit die periode worden nauwgezet tegen het licht gehouden en de
schrijvers weten oorzaak en gevolg goed van elkaar te scheiden. Zo schetsen ze een meeslepend portret van een principieel paci stische Napoleon, een portret dat volledig verschilt van de opinie onder de hedendaagse geleerden. Overtuigend beargumenteerd verdedigen de auteurs in Napoleon, martelaar voor de vrede - De oorlogen tegen Napoleon moedig en buitengewoon nauwkeurig een historisch idee dat al twee eeuwen lang een krachtig debat opwekt binnen de internationale geschiedkundige gemeenschap.



Aan het einde van dit boek wordt de these dat Napoleon werd vergiftigd, en dus vermoord, tijdens zijn laatste levensjaren op het eiland Sint-Helena, uiteengezet en op overtuigende wijze verdedigd.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Michel Franceschi
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789461537294
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2016
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
328

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99