Nagelaten werk

Prijs € 29,90

Uitverkocht

J. Mettes, Jeroen Mettes

Hardback | Juni 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In 1998 begon Jeroen Mettes een blog die hij Poëzienotities noemde. Daar introduceerde hij het project ‘Het dichtersalfabet’: hij besprak in alfabetische volgorde de Nederlandstalige dichtbundels die beschikbaar waren op de poëzieplanken van boekhandel Verwijs te Den Haag. Al snel werd de blog hét referentiepunt voor poëzielezers en -critici. Eindelijk een nieuw geluid.In Weerstandsbeleid verschijnt een ruime selectie uit Poëzienotities, samen met de scherpe en erudiete kritieken en essays die hij naliet. Zij tonen de strijd van Mettes tegen de taal die overheerst: die van de gelikte woordvoerders, het eindeloze gebabbel, de verzwegen ideologie. Ter afsluiting van deze kritische teksten is er een document dat niet eerder gepubliceerd werd: de poëtica bij het prozagedicht N30. Dat vormt de overgang – het creatieve niemandsland – tussen Jeroen Mettes de criticus en Jeroen Mettes de dichter. Geert Buelens, dichter en hoogleraar Nederlandse letterkunde, en vroege lezer van Mettes’ werk, gaat in eth nawoord in op de eigenzinnige poëtica van Mettes.Jeroen Mettes is een van de grote revelaties die de Nederlandse literatuur de laatste decennia heeft gekend. Hij werd in Valkenswaard geboren op 24 maart 1978, en studeerde filosofie in Utrecht en literatuurwetenschap in Leiden. Op 21 september 2006 maakte hij een einde aan zijn leven, in zijn woonplaats Den Haag. Hij liet – naast een onvoltooid Engelstalig proefschrift over poëtisch ritme – in zijn weblog een indrukwekkend en vernieuwend oeuvre na van gedichten en essays.Nagelaten werk bestaat uit twee boeken: Weerstandsbeleid en N30+

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
J. Mettes, Jeroen Mettes
Uitgever
Wereldbibliotheek
ISBN
9789028424340
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juni 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

In 1998 begon Jeroen Mettes een blog die hij Poëzienotities noemde. Daar introduceerde hij het project ‘Het dichtersalfabet’: hij besprak in alfabetische volgorde de Nederlandstalige dichtbundels die beschikbaar waren op de poëzieplanken van boekhandel Verwijs te Den Haag. Al snel werd de blog hét referentiepunt voor poëzielezers en -critici. Eindelijk een nieuw geluid.
In Weerstandsbeleid verschijnt een ruime selectie uit Poëzienotities, samen met de scherpe en erudiete kritieken en essays die hij naliet. Zij tonen de strijd van Mettes tegen de taal die overheerst: die van de gelikte woordvoerders, het eindeloze gebabbel, de verzwegen ideologie. Ter afsluiting van deze kritische teksten is er een document dat niet eerder gepubliceerd werd: de poëtica bij het prozagedicht N30. Dat vormt de overgang – het creatieve niemandsland – tussen Jeroen Mettes de criticus en Jeroen Mettes de dichter.
Geert Buelens, dichter en hoogleraar Nederlandse letterkunde, en vroege lezer van Mettes’ werk, gaat in eth nawoord in op de eigenzinnige poëtica van Mettes.

Jeroen Mettes is een van de grote revelaties die de Nederlandse literatuur de laatste decennia heeft gekend. Hij werd in Valkenswaard geboren op 24 maart 1978, en studeerde filosofie in Utrecht en literatuurwetenschap in Leiden. Op 21 september 2006 maakte hij een einde aan zijn leven, in zijn woonplaats Den Haag. Hij liet – naast een onvoltooid Engelstalig proefschrift over poëtisch ritme – in zijn weblog een indrukwekkend en vernieuwend oeuvre na van gedichten en essays.
Nagelaten werk bestaat uit twee boeken: Weerstandsbeleid en N30+

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
J. Mettes, Jeroen Mettes
Uitgever
Wereldbibliotheek
ISBN
9789028424340
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juni 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 17,50
  • 24,99
  • 15,00
  • 18,99
  • 23,00
  • 22,50
  • 15,99
  • 23,99
  • 18,99