Naar een origineel idee van

tv-trends, tv-formats, tv-sponsoring

Prijs € 24,50

Uitverkocht

Agnes Dijker, Charles Vaneker

Paperback | September 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Waar komen televisieformats vandaan (komt Boer zoekt vrouw uit Groot-Brittannië of Noorwegen?) en hoe lang duurt het voordat buitenlandse formats Nederland bereiken? In dit boek laten we zien waar de tv-programma's oorspronkelijk vandaan komen en hoe bepaalde genres worden doorontwikkeld. Deel 1 geeft een overzicht van trends op televisie in de afgelopen tien jaar, geordend naar thema's, zoals kookprogramma's. Bent u als kijker ooit voor de gek gehouden met een scripted reality format? Daarnaast aandacht voor de rol van nieuwe technologie en sociale media bij de ontwikkeling en promotie van nieuwe formats. Deel 2 is praktisch van aard en gericht op het ontwikkelen van formats vanuit een idee of vanuit een merk. Naast een indeling van tv-genres en een overzicht van programmaonderdelen, is er aandacht voor verschillende mogelijkheden van tv-sponsoring. Welke sponsorvormen werken meer of minder effectief voor het bereiken van specifieke marketingdoelstellingen? Agnes Dijker houdt zich als consultant bezig met internationale tv-trends bij KlapperCom Consultancy. Charles Vaneker is directeur bij KlapperCom en doceert daarnaast bij de vakgroep Communicatiewetenschap van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Agnes Dijker, Charles Vaneker
Uitgever
Otto Cramwinckel Uitg
ISBN
9789071894664
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2011
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
176

Beschrijving

Waar komen televisieformats vandaan (komt Boer zoekt vrouw uit Groot-Brittannië of Noorwegen?) en hoe lang duurt het voordat buitenlandse formats Nederland bereiken? In dit boek laten we zien waar de tv-programma's oorspronkelijk vandaan komen en hoe bepaalde genres worden doorontwikkeld.

Deel 1 geeft een overzicht van trends op televisie in de afgelopen tien jaar, geordend naar thema's, zoals kookprogramma's. Bent u als kijker ooit voor de gek gehouden met een scripted reality format? Daarnaast aandacht voor de rol van nieuwe technologie en sociale media bij de ontwikkeling en promotie van nieuwe formats. Deel 2 is praktisch van aard en gericht op het ontwikkelen van formats vanuit een idee of vanuit een merk. Naast een indeling van tv-genres en een overzicht van programmaonderdelen, is er aandacht voor verschillende mogelijkheden van tv-sponsoring. Welke sponsorvormen werken meer of minder effectief voor het bereiken van specifieke marketingdoelstellingen?

Agnes Dijker houdt zich als consultant bezig met internationale tv-trends bij KlapperCom Consultancy. Charles Vaneker is directeur bij KlapperCom en doceert daarnaast bij de vakgroep Communicatiewetenschap van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Agnes Dijker, Charles Vaneker
Uitgever
Otto Cramwinckel Uitg
ISBN
9789071894664
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2011
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
176

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 17,50
  • 21,50
  • 23,99
  • 24,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,00
  • 15,99