Multivariate analyse

een inleiding voor criminologen en andere sociale wetenschappers

Prijs € 47,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

C.C.J.H. Bijleveld, J.J.F. Commandeur

Paperback | Januari 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In het boek Multivariate analyse worden de belangrijkste basale multivariate technieken behandeld die worden gebruikt in criminologisch – en ander sociaalwetenschappelijk – onderzoek.Na een korte behandeling in vogelvlucht van belangrijke algemene methodologische en statistische kwesties wordt een viertal multivariate technieken uitgediept: regressieanalyse, overlevingsduur-analyse, principale componenten-analyse en niet-lineaire analyse. De diverse technieken worden telkens op toegankelijke wijze ingeleid, met een minimum aan formules. Er is veel nadruk op de praktische aspecten van het gebruik van de technieken en aandacht voor vertaling in alledaags taalgebruik van de resultaten. Iedere techniek wordt met een levensecht voorbeeld toegelicht, waarin een analyse stapsgewijs uit de doeken wordt gedaan. De datasets en SPSS-aansturing van de analyses zijn te downloaden onder de knop 'Oefenstof', zodat de gebruiker de voorbeelden zelf stap voor stap kan narekenen en de techniek in de vingers kan krijgen. VU Onderwijsprijs criminologieOp 4 juni jl. heeft Catrien Bijleveld de VU Onderwijsprijs 2009 gewonnen voor de opleiding criminologie. Uit onderwijsevaluaties blijkt dat studenten niet alleen de docent waarderen, maar ook het boek Multivariate analyse dat zij gebruikt voor het gelijknamige vak. Het voorgeschreven boek is volgens de studenten erg goed te begrijpen en biedt een uitstekende ondersteuning aan het vak. Wij feliciteren Catrien met haar prijs!

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
C.C.J.H. Bijleveld, J.J.F. Commandeur
Uitgever
Boom Lemma uitgevers
ISBN
9789089740748
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2009
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
360

Beschrijving

In het boek Multivariate analyse worden de belangrijkste basale multivariate technieken behandeld die worden gebruikt in criminologisch – en ander sociaalwetenschappelijk – onderzoek.Na een korte behandeling in vogelvlucht van belangrijke algemene methodologische en statistische kwesties wordt een viertal multivariate technieken uitgediept: regressieanalyse, overlevingsduur-analyse, principale componenten-analyse en niet-lineaire analyse. De diverse technieken worden telkens op toegankelijke wijze ingeleid, met een minimum aan formules. Er is veel nadruk op de praktische aspecten van het gebruik van de technieken en aandacht voor vertaling in alledaags taalgebruik van de resultaten. Iedere techniek wordt met een levensecht voorbeeld toegelicht, waarin een analyse stapsgewijs uit de doeken wordt gedaan. De datasets en SPSS-aansturing van de analyses zijn te downloaden onder de knop 'Oefenstof', zodat de gebruiker de voorbeelden zelf stap voor stap kan narekenen en de techniek in de vingers kan krijgen.

VU Onderwijsprijs criminologie
Op 4 juni jl. heeft Catrien Bijleveld de VU Onderwijsprijs 2009 gewonnen voor de opleiding criminologie. Uit onderwijsevaluaties blijkt dat studenten niet alleen de docent waarderen, maar ook het boek Multivariate analyse dat zij gebruikt voor het gelijknamige vak. Het voorgeschreven boek is volgens de studenten erg goed te begrijpen en biedt een uitstekende ondersteuning aan het vak. Wij feliciteren Catrien met haar prijs!

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
C.C.J.H. Bijleveld, J.J.F. Commandeur
Uitgever
Boom Lemma uitgevers
ISBN
9789089740748
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2009
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
360

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 17,50
  • 21,50
  • 23,99
  • 24,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,00
  • 15,99