Moving Forward, Looking Back

the European Avant-garde and the Invention of Film Culture, 1919-1939

Prijs € 49,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

M. Hagener

Paperback | Juni 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Over de ontwikkeling van de avant-gardistische cinema aan het begin van de vorige eeuw De avant-gardecinema in de jaren ’20 en ’30, was de eerste echte filmbeweging in Europa. Deze beweging bestond uit een kleine maar zeer dynamische groep filmmakers, die zich vestigde in steden als Amsterdam, Berlijn, Londen, Parijs en Moskou. Behalve met het maken van vooruitstrevende films, hielden deze cineasten zich ook bezig met de programmering van bioscopen en het organiseren van tentoonstellingen. Verder ontwikkelden ze filmtheorieën, brachten tijdschriften uit en richtten filmacademies op. De avant-gardisten hielden zich bezig met cinema in zijn totaliteit en probeerden film te veranderen in een geheel eigen medium en kunstvorm. Maar belangrijker was dat zij de cinema op de kaart hebben gezet als aparte culturele stroming en esthetische vorm van expressie. Hoewel ze niet al hun gestelde doelen hebben bereikt, slaagden de filmmakers er wel in filmcultuur te veranderen. Veel van hun ideeën en ontwikkelingen laten tot op de dag van vandaag hun sporen na. Dit boek gaat tot in detail in op de ontwikkeling van de avant-gardistische cinema. Van de ruïnes van de Eerste Wereldoorlog tot de hoopvolle jaren ’20, gevolgd door de komst van geluidsfilm en de ontwikkeling van verschillende filmgenres in de jaren ’30.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
M. Hagener
Uitgever
Amsterdam University Press
ISBN
9789053569603
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2007
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
352

Beschrijving

Over de ontwikkeling van de avant-gardistische cinema aan het begin van de vorige eeuw

De avant-gardecinema in de jaren ’20 en ’30, was de eerste echte filmbeweging in Europa. Deze beweging bestond uit een kleine maar zeer dynamische groep filmmakers, die zich vestigde in steden als Amsterdam, Berlijn, Londen, Parijs en Moskou. Behalve met het maken van vooruitstrevende films, hielden deze cineasten zich ook bezig met de programmering van bioscopen en het organiseren van tentoonstellingen. Verder ontwikkelden ze filmtheorieën, brachten tijdschriften uit en richtten filmacademies op.

De avant-gardisten hielden zich bezig met cinema in zijn totaliteit en probeerden film te veranderen in een geheel eigen medium en kunstvorm. Maar belangrijker was dat zij de cinema op de kaart hebben gezet als aparte culturele stroming en esthetische vorm van expressie. Hoewel ze niet al hun gestelde doelen hebben bereikt, slaagden de filmmakers er wel in filmcultuur te veranderen. Veel van hun ideeën en ontwikkelingen laten tot op de dag van vandaag hun sporen na.

Dit boek gaat tot in detail in op de ontwikkeling van de avant-gardistische cinema. Van de ruïnes van de Eerste Wereldoorlog tot de hoopvolle jaren ’20, gevolgd door de komst van geluidsfilm en de ontwikkeling van verschillende filmgenres in de jaren ’30.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
M. Hagener
Uitgever
Amsterdam University Press
ISBN
9789053569603
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2007
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
352

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99