Mohammed in de Bijbel

Prijs € 1,50

Uitverkocht

Al-Yaqeen

Paperback | December 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

"Ziedaar mijn dienaar, dien ik steun, mijn uitverkorene, in wien ik welgevallen heb! Ik heb mijn geest op hem gelegd; hij zal den natiën het recht afkondigen. Hij schreeuwt noch verheft zijn stem, hij doet zich op straat niet horen; het geknakte riet breekt hij niet, de kwijnende pit dooft hij niet uit; naar waarheid kondigt hij het recht af. Hij zal niet kwijnen of geknakt worden, totdat hij op aarde het recht vaststelt en verre streken naar zijn wet uitzien." (Jesaja 42: 1-4)Vervolgens verwijst 'Iesa naar de Profeet die na hem zal komen met de woorden 'De Geest der waarheid' en één van zijn belangrijke kenmerken is dat 'hij zal van zichzelven niet spreken, maar hetgeen hij horen zal, dat zal hij spreken.' En dit zijn precies de woorden die terug te vinden zijn in de koran en die kenmerkend zijn voor Mohammed:"En hij spreekt niet uit eigen begeerte. Het is slechts de Openbaring die aan hem wordt geopenbaard." (Soerat an-Nadjm: 3-4)Ook is Mohammed met zaken van het ongeziene gekomen die vaak tot in de kleinste details worden beschreven en die door de meeste mensen in de tijd van cIesa niet begrepen zouden worden en dus ook niet te dragen waren zoals 'Iesa tegen zijn leerlingen zegt. Zaken zoals de eigenschappen van Allah, de beschrijving van de engelen, het paradijs, de hel, de tekenen van het Uur enz.Daarnaast zegt 'Iesa in Johannes 15: 26: "Maar wanneer de Trooster komen zal, dien ik u zenden zal van den Vader, de Geest der waarheid, die van den Vader uitgaat, die zal van mij getuigen;"

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Al-Yaqeen
Uitgever
6upgrades
ISBN
9789492132048
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

"Ziedaar mijn dienaar, dien ik steun, mijn uitverkorene, in wien ik welgevallen heb! Ik heb mijn geest op hem gelegd; hij zal den natiën het recht afkondigen. Hij schreeuwt noch verheft zijn stem, hij doet zich op straat niet horen; het geknakte riet breekt hij niet, de kwijnende pit dooft hij niet uit; naar waarheid kondigt hij het recht af. Hij zal niet kwijnen of geknakt worden, totdat hij op aarde het recht vaststelt en verre streken naar zijn wet uitzien." (Jesaja 42: 1-4)

Vervolgens verwijst 'Iesa naar de Profeet die na hem zal komen met de woorden 'De Geest der waarheid' en één van zijn belangrijke kenmerken is dat 'hij zal van zichzelven niet spreken, maar hetgeen hij horen zal, dat zal hij spreken.' En dit zijn precies de woorden die terug te vinden zijn in de koran en die kenmerkend zijn voor Mohammed:

"En hij spreekt niet uit eigen begeerte. Het is slechts de Openbaring die aan hem wordt geopenbaard."
(Soerat an-Nadjm: 3-4)

Ook is Mohammed met zaken van het ongeziene gekomen die vaak tot in de kleinste details worden beschreven en die door de meeste mensen in de tijd van cIesa niet begrepen zouden worden en dus ook niet te dragen waren zoals 'Iesa tegen zijn leerlingen zegt. Zaken zoals de eigenschappen van Allah, de beschrijving van de engelen, het paradijs, de hel, de tekenen van het Uur enz.

Daarnaast zegt 'Iesa in Johannes 15: 26: "Maar wanneer de Trooster komen zal, dien ik u zenden zal van den Vader, de Geest der waarheid, die van den Vader uitgaat, die zal van mij getuigen;"

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Al-Yaqeen
Uitgever
6upgrades
ISBN
9789492132048
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99