Mohammed

een hoorcollege over de profeet van de islam

Prijs € 34,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

H. Jansen

Luisterboek | Juli 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In zijn college over de historische Mohammed reconstrueert arabist Hans Jansen het leven van de profeet aan de hand van overgeleverde verhalen. Wie was mohammed eigenlijk? Hoe betrouwbaar zijn de bronnen en in welk historisch kader moeten we ze begrijpen? Met kennis van de Arabische wereld, een heldere stijl en een juiste dosis gezond verstand en humor, geeft Hans Jansen een uiterst boeiend college over het begin van de islam. InhoudsopgaveCD 1Hoofdstuk 1: Het beginHoofdstuk 2: De aard van de bronnenHoofdstuk 3: Het begin van de openbaringCD 2Hoofdstuk 4: De JahiliyyaHoofdstuk 5: Bekeerlingen tot de islamHoofdstuk 6: ProblemenCD 3Hoofdstuk 7: De toestand in Mekka en MedinaHoofdstuk 8: Het begin in MedinaHoofdstuk 9: De slag bij BadrCD 4Hoofdstuk 10: De laatste jaren in MedinaHoofdstuk 11: het schandaal rond AishaHoofdstuk 12: De laatste periode van Mohammeds leven in MedinaOver de spreker:Prof. dr. Hans Jansen is bijzonder hoogleraar voor 'het hedendaags islamitisch denken' aan de Universiteit van Utrecht. Hij heeft jarenlang in Egypte gewoond en is auteur van vele werken over de Islam, waaronder Nieuwe inleiding tot de islam en De Historische Mohammed. Bij Home Academy is eerder van hem verschenen het hoorcollege Islam.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
H. Jansen
Uitgever
Home Academy Publishers B.V.
ISBN
9789085304944
Bindwijze
Luisterboek
Publicatiedatum
Juli 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

In zijn college over de historische Mohammed reconstrueert arabist Hans Jansen het leven van de profeet aan de hand van overgeleverde verhalen. Wie was mohammed eigenlijk? Hoe betrouwbaar zijn de bronnen en in welk historisch kader moeten we ze begrijpen? Met kennis van de Arabische wereld, een heldere stijl en een juiste dosis gezond verstand en humor, geeft Hans Jansen een uiterst boeiend college over het begin van de islam.

Inhoudsopgave
CD 1
Hoofdstuk 1: Het begin
Hoofdstuk 2: De aard van de bronnen
Hoofdstuk 3: Het begin van de openbaring

CD 2
Hoofdstuk 4: De Jahiliyya
Hoofdstuk 5: Bekeerlingen tot de islam
Hoofdstuk 6: Problemen

CD 3
Hoofdstuk 7: De toestand in Mekka en Medina
Hoofdstuk 8: Het begin in Medina
Hoofdstuk 9: De slag bij Badr

CD 4
Hoofdstuk 10: De laatste jaren in Medina
Hoofdstuk 11: het schandaal rond Aisha
Hoofdstuk 12: De laatste periode van Mohammeds leven in Medina


Over de spreker:
Prof. dr. Hans Jansen is bijzonder hoogleraar voor 'het hedendaags islamitisch denken' aan de Universiteit van Utrecht. Hij heeft jarenlang in Egypte gewoond en is auteur van vele werken over de Islam, waaronder Nieuwe inleiding tot de islam en De Historische Mohammed. Bij Home Academy is eerder van hem verschenen het hoorcollege Islam.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
H. Jansen
Uitgever
Home Academy Publishers B.V.
ISBN
9789085304944
Bindwijze
Luisterboek
Publicatiedatum
Juli 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 17,50
  • 21,50
  • 23,99
  • 24,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,00
  • 15,99