Moederteit

Over de metamorfose van zwangerschap, geboorte en moederschap

Prijs € 26,99

Levertijd: 2-3 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Lucy Jones

Paperback | Mei 2024 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Behalve de puberteit is er geen periode in het leven die zulke dramatische veranderingen met zich meebrengt als de zwangerschap, de bevalling en het prille moederschap. Toch is deze overgang verwaarloosd door de wetenschap, geneeskunde en filosofie. Sterker nog, spreken over moederschap als iets anders dan een rooskleurige droom is grotendeels taboe. In dit baanbrekende en persoonlijke onderzoek brengt de veelgeprezen wetenschapsjournaliste Lucy Jones het concept van ‘matrescentie’, oftewel moederteit, aan het licht. Aan de hand van nieuw onderzoek uit verschillende hoeken – neurowetenschap, biologie, psychologie, sociologie – laat Jones zien hoe de veranderingen in de hersenen en de rest van het lichaam van de moeder veel diepgaander, wilder en langduriger zijn dan we dachten. In Moederteit onthult Jones de gevaarlijke gevolgen van de verwaarlozing van de moederlijke ervaring en stelt ze de patriarchale en kapitalistische systemen ter discussie die de onhoudbare situatie hebben gecreëerd waarin moeders zich vandaag de dag bevinden. Lucy Jones is schrijfster en wetenschapsjournaliste in Hampshire, Engeland. Ze werkte eerder bij pop-en cultuurwebsite NME en The Daily Telegraph. Haar artikelen over cultuur, wetenschap en natuur zijn gepubliceerd in BBC Wildlife, The Sunday Times, The Guardian en The New Statesman.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Lucy Jones
Uitgever
Nieuwezijds b.v., Uitgeverij
ISBN
9789057125997
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2024
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320

Beschrijving

Behalve de puberteit is er geen periode in het leven die zulke dramatische veranderingen met zich meebrengt als de zwangerschap, de bevalling en het prille moederschap. Toch is deze overgang verwaarloosd door de wetenschap, geneeskunde en filosofie. Sterker nog, spreken over moederschap als iets anders dan een rooskleurige droom is grotendeels taboe.

In dit baanbrekende en persoonlijke onderzoek brengt de veelgeprezen wetenschapsjournaliste Lucy Jones het concept van ‘matrescentie’, oftewel moederteit, aan het licht. Aan de hand van nieuw onderzoek uit verschillende hoeken – neurowetenschap, biologie, psychologie, sociologie – laat Jones zien hoe de veranderingen in de hersenen en de rest van het lichaam van de moeder veel diepgaander, wilder en langduriger zijn dan we dachten.

In Moederteit onthult Jones de gevaarlijke gevolgen van de verwaarlozing van de moederlijke ervaring en stelt ze de patriarchale en kapitalistische systemen ter discussie die de onhoudbare situatie hebben gecreëerd waarin moeders zich vandaag de dag bevinden.

Lucy Jones is schrijfster en wetenschapsjournaliste in Hampshire, Engeland. Ze werkte eerder bij pop-en cultuurwebsite NME en The Daily Telegraph. Haar artikelen over cultuur, wetenschap en natuur zijn gepubliceerd in BBC Wildlife, The Sunday Times, The Guardian en The New Statesman.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Lucy Jones
Uitgever
Nieuwezijds b.v., Uitgeverij
ISBN
9789057125997
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2024
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320

Actuele bestsellers!

  • 23,99
  • 21,99
  • 22,99
  • 22,95
  • 24,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 34,99
  • 22,00
  • 24,99