Misdaad en straf in de polder

Het OM aan het woord

Prijs € 22,50

Levertijd: 1-2 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Ook beschikbaar als:

Paul van Liempt

Paperback | Mei 2022 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Van winkeldiefstal tot te hard rijden. Van fraude tot moord. Het Openbaar Ministerie geeft leiding aan de opsporing en vervolgt strafbare feiten. Als onderdeel van de rechterlijke macht is het een belangrijke speler in de rechtsstaat, waarin vrijheid, rechtszekerheid en rechtsgelijkheid voor de burger essentieel zijn. Paul van Liempt voerde vijftig lange gesprekken met de hoofdrolspelers van het OM over hun vak en hun drijfveren. Met officieren van justitie, hoofdofficieren en advocaten-generaal. Hij sprak ook uitvoerig met het College van procureurs-generaal in Den Haag, de landelijke leiding van het OM. Op die manier kreeg hij een unieke kijk achter de schermen in een turbulente periode, waarin ook het proces rond MH17, de moord op advocaat Derk Wiersum, de verhouding tot de media, en corona aan bod komen. En ook het thema integriteit binnenshuis, in de nasleep van het rapport van de commissie-Fokkens over de gevolgen van een liefdesrelatie tussen twee topfiguren van het OM, die tot onrust leidde. Voor het eerst opende het OM zijn deuren voor een uitvoerig en openhartig verhaal van binnenuit. Paul van Liempt (1962) schreef voor Het Parool, Vrij Nederland en Het Financieele Dagblad en hij schreef zes boeken. Hij presenteerde acht jaar lang een ochtendprogramma op BNR Nieuwsradio en twee jaar lang een talkshow op RTL Z. Onlangs maakte hij Juridische Zaken voor BNR en sinds een jaar De Strateeg. Hij is mede oprichter van interviewplatform De Nieuwe Wereld, en maakt columns, lange interviews en podcasts voor ChangeInc.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Paul van Liempt
Uitgever
Prometheus
ISBN
9789044644357
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2022
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
304

Beschrijving

Van winkeldiefstal tot te hard rijden. Van fraude tot moord. Het Openbaar Ministerie geeft leiding aan de opsporing en vervolgt strafbare feiten. Als onderdeel van de rechterlijke macht is het een belangrijke speler in de rechtsstaat, waarin vrijheid, rechtszekerheid en rechtsgelijkheid voor de burger essentieel zijn. Paul van Liempt voerde vijftig lange gesprekken met de hoofdrolspelers van het OM over hun vak en hun drijfveren. Met officieren van justitie, hoofdofficieren en advocaten-generaal. Hij sprak ook uitvoerig met het College van procureurs-generaal in Den Haag, de landelijke leiding van het OM. Op die manier kreeg hij een unieke kijk achter de schermen in een turbulente periode, waarin ook het proces rond MH17, de moord op advocaat Derk Wiersum, de verhouding tot de media, en corona aan bod komen. En ook het thema integriteit binnenshuis, in de nasleep van het rapport van de commissie-Fokkens over de gevolgen van een liefdesrelatie tussen twee topfiguren van het OM, die tot onrust leidde. Voor het eerst opende het OM zijn deuren voor een uitvoerig en openhartig verhaal van binnenuit.

Paul van Liempt (1962) schreef voor Het Parool, Vrij Nederland en Het Financieele Dagblad en hij schreef zes boeken. Hij presenteerde acht jaar lang een ochtendprogramma op BNR Nieuwsradio en twee jaar lang een talkshow op RTL Z. Onlangs maakte hij Juridische Zaken voor BNR en sinds een jaar De Strateeg. Hij is mede oprichter van interviewplatform De Nieuwe Wereld, en maakt columns, lange interviews en podcasts voor ChangeInc.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Paul van Liempt
Uitgever
Prometheus
ISBN
9789044644357
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2022
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
304

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99