Mind

Een reis naar de essentie van ons mens-zijn

Prijs € 34,50

Niet beschikbaar

Daniel J. Siegel

Paperback | Mei 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De verkenningstocht van een onderzoeker door de mysteries rond de menselijke geest.Wat is de geest? Waaruit bestaat de ervaring van onszelf nu werkelijk? Waarin onderscheidt de geest zich van de hersenen? De inhoud van de geest - emoties, gedachten en herinneringen - wordt vaak genoeg beschreven, maar de essentie ervan wordt zelden of nooit gedefinieerd.In dit boek zet de beroemde neuropsychiater en schrijver van bestsellers dr. Daniel J. Siegel zijn kenmerkende sensitiviteit en zijn multidisciplinaire achtergrond in om een definitie van de geest te formuleren die licht werpt op het hoe, wat, wanneer, waar en zelfs waarom van wie wij zijn, een definitie van wat de geest is, en wat het ik van de geest in potentie kan worden. Mind voert de lezer mee op een diepgaande, persoonlijke en wetenschappelijke reis naar bewustzijn, subjectieve ervaringen en informatieverwerking, en legt de zelf-organiserende eigenschappen van die geest bloot die naar voren komen in het lichaam en in de relaties die wij met elkaar en met de wereld om ons heen onderhouden. In dit boek wordt een heel scala aan wetenschappen toegankelijk en spannend gemaakt - van neurobiologie tot kwantumfysica, en van antropologie tot psychologie - en wordt een aantal van de meest dringende persoonlijke en mondiale vraagstukken over identiteit, verbintenissen en het cultiveren van welzijn in ons leven aan de orde gesteld.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Daniel J. Siegel
Uitgever
Uitgeverij Mens!
ISBN
9789463160360
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2017
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

De verkenningstocht van een onderzoeker door de mysteries rond de menselijke geest.

Wat is de geest? Waaruit bestaat de ervaring van onszelf nu werkelijk? Waarin onderscheidt de geest zich van de hersenen? De inhoud van de geest - emoties, gedachten en herinneringen - wordt vaak genoeg beschreven, maar de essentie ervan wordt zelden of nooit gedefinieerd.

In dit boek zet de beroemde neuropsychiater en schrijver van bestsellers dr. Daniel J. Siegel zijn kenmerkende sensitiviteit en zijn multidisciplinaire achtergrond in om een definitie van de geest te formuleren die licht werpt op het hoe, wat, wanneer, waar en zelfs waarom van wie wij zijn, een definitie van wat de geest is, en wat het ik van de geest in potentie kan worden. Mind voert de lezer mee op een diepgaande, persoonlijke en wetenschappelijke reis naar bewustzijn, subjectieve ervaringen en informatieverwerking, en legt de zelf-organiserende eigenschappen van die geest bloot die naar voren komen in het lichaam en in de relaties die wij met elkaar en met de wereld om ons heen onderhouden. In dit boek wordt een heel scala aan wetenschappen toegankelijk en spannend gemaakt - van neurobiologie tot kwantumfysica, en van antropologie tot psychologie - en wordt een aantal van de meest dringende persoonlijke en mondiale vraagstukken over identiteit, verbintenissen en het cultiveren van welzijn in ons leven aan de orde gesteld.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Daniel J. Siegel
Uitgever
Uitgeverij Mens!
ISBN
9789463160360
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2017
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99