Mijn leven in kaart

met ouderen in gesprek over hun levensverhaal

Prijs € 46,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Wout Huizing, Thijs Tromp

Paperback | November 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

'Ik zou er wel een boek over kunnen schrijven' is een veel gehoorde uitdrukking als ouderen over hun leven vertellen. De meesten komen er echter niet toe om het daadwerkelijk te gaan doen. Het is zoveel, hoe pak je dat aan, wie helpt je daarbij?Mijn leven in kaart is een methode voor het maken van een levensboek op maat. In dit pakket is een overzichtelijke handleiding opgenomen die achtergrondinformatie geeft over het belang van levensverhalen en beschrijft hoe de methode Mijn leven in kaart is opgebouwd. Daarnaast worden er veel tips gegeven over de inhoud en het vormgeven van een levensboek en voor het voeren van gesprekken.Om herinneringen op te roepen en gesprekken in gang te zetten, zijn er bovendien 50 themakaarten ontwikkeld. Deze prachtig geïllustreerde kaarten bevatten vragen over thema's als relaties, wonen en bezit, opleiding, opvoeding, werk en hobby. Door deze kaarten samen door te nemen, komen herinneringen aan vroeger als vanzelf weer boven.De kaarten en de handleiding vormen niet alleen een ideaal hulpmiddel om samen met ouderen een levensboek te maken, maar zorgen vooral ook voor vele prachtige en ontroerende momenten van herinnering.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Wout Huizing, Thijs Tromp
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031351497
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2007
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
69

Beschrijving

'Ik zou er wel een boek over kunnen schrijven' is een veel gehoorde uitdrukking als ouderen over hun leven vertellen. De meesten komen er echter niet toe om het daadwerkelijk te gaan doen. Het is zoveel, hoe pak je dat aan, wie helpt je daarbij?

Mijn leven in kaart is een methode voor het maken van een levensboek op maat. In dit pakket is een overzichtelijke handleiding opgenomen die achtergrondinformatie geeft over het belang van levensverhalen en beschrijft hoe de methode Mijn leven in kaart is opgebouwd. Daarnaast worden er veel tips gegeven over de inhoud en het vormgeven van een levensboek en voor het voeren van gesprekken.

Om herinneringen op te roepen en gesprekken in gang te zetten, zijn er bovendien 50 themakaarten ontwikkeld. Deze prachtig geïllustreerde kaarten bevatten vragen over thema's als relaties, wonen en bezit, opleiding, opvoeding, werk en hobby. Door deze kaarten samen door te nemen, komen herinneringen aan vroeger als vanzelf weer boven.

De kaarten en de handleiding vormen niet alleen een ideaal hulpmiddel om samen met ouderen een levensboek te maken, maar zorgen vooral ook voor vele prachtige en ontroerende momenten van herinnering.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Wout Huizing, Thijs Tromp
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031351497
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2007
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
69

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99